open-navfaktor-logo
search
Tortura
Ovako izgleda gradski prijevoz svako jutro u Sarajevu
Stanovnici Sarajeva gotovo svako jutro a to traje mjesecima, preživljavaju torturu zbog gradskog prijevoza. Gužve su ogromne u tramvajima, trolejbusima...
19.10.2023. u 08:55
get url
text
Gužve u prijevozu
Gužve u prijevozu

Veliki je razmak između tramvaja koji polaze sa Ilidže prema Baščaršiji. Mnogi građani zbog svega su prinuđeni ići pješke.

- Ma ovo je haos. Kako je napravljena pruga tramvaji su sve rjeđi a gužve ogromne. Bijesna sam jer na okretnici na Ilidži znaju stajati i po četiri tramvaja. Onaj prvi kao da namjerno čeka da se tramvaj nakrca da bi krenuo. Šta rade ti dispečeri? Osim toga, ujutro kao u inat puste one stare male tramvaje a imaju one velike.

Neka se pet jutara zaredom gradskim prijevozom provoza kantonalni ministar saobraćaja i direktori GRAS-a i Centotransa, ostali kantonalni ministri, pa će, ubijeđena sam svima biti bolje. Nema jutra da nismo u tramvaju zbijeni kao sardine a Boga mi i popodne kada se vraćamo sa posla - ispričala nam je ogorčena stanovnica Sarajeva.

Slično mišljenje dijele i drugi sa kojima smo razgovarali.

- Kantonalni ministri imaju službena vozila pa ih nije briga za građane koji ih plaćaju. Sve njih mi plaćamo. Onaj ministar saobraćaja (Adnan Šteta) svako malo priča o novim tramvajima, gdje su? Koliko ćemo još slušati o njima i gledati na njegovom Facebooku a svako jutro prolaziti torturu do posla. Stid me koliko sam samo puta zakasnio zbog gradskog prijevoza - priča nam Asim H.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.