open-navfaktor-logo
search
Raste nezadovoljstvo
Osipa se članstvo NiP-a u BPK: Tri člana podnijela ostavke, među njima i bivša ministrica
Arnel Vranj, Dževad Agović i Nizama Rišljanin iz Goražda podnijeli su ostavke na sve funkcije unutar Naroda i pravde te zahtjevaju brisanje iz evidencije članstva.
14.02.2023. u 20:20
get url
text

Naime, oni su u svom obrazloženju dostavljenom, između ostalog, i lideru NiP-a Elmedinu Konakoviću naveli neke od problema zbog kojih su se odlučili na ovaj potez.

- Problemi koji su prisutni, duži vremenski period, a odnose se na funkcionisanje organa političke organizacije Naroda i pravde kuluminirali su vođenjem političkih procesa nakon posljednjih izbora vaninstitucionalnim djelovanjem, samostalnim donošenjem odluka, kršenjem principa i političkih programa proklamovanih prije i tokom predizborne kampanje.

 Podržavanje i provođenje politika od strane izabranih zvaničnika Naroda i pravde koji štete ugledu stranke i predstavljaju suprotnost u odnosu na data obećanja u toku predizborne kampanje kao npr. podržavanje Odluke o isplati jednokratne naknade izabranim i imenovanim zvaničnicima BPK-a Goražde, što predstavlja jedinstven primjer u BiH te podržavanje određenih kadrovskih rješenja unutar koalicije za koju je poznato, i užoj i široj javnosti, da ne ispunjavaju niti moralne niti intelektualne kriterije – naveli su oni.

Nizama Rišljanin bivša je ministrica unutrašnjih poslova BPK, a na prethodnim izborima bila je peta na listi NiP-a za Skupštinu BPK. Vranj je potpredsjenik Gradskog izvršnog odbora NiP-a Goražde i bio je sedmi na listi za Skupštinu BPK. Agović je član Gradskog izvršnog odbora NiP-a Goražde. 

Na zvaničnoj Faceebok stranici Naroda i pravde Goražde nema nikakvih informacija već duže od mjesec.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.