open-navfaktor-logo
search
Obavještenje ViK-a
Od sutra pa do petka ujutro veliki dio Sarajeva bit će bez vode
Kantonalno javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija Sarajevo saopćilo je da su za sutra, četvrtak, sa početkom u 9 sati, planirani zahtjevni i opsežni radovi na popravci kvara na glavnom distributivnom cjevovodu promjera 500 mm u ulici Alipašina.
06.09.2023. u 15:45
get url
text

Zbog toga će doći do prekida u vodosnabdijevanju sljedećih naselja sa pripadajućim ulicama: Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići, te ulice: Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske Lige, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska i Ivanjska.

- Na ovom lokalitetu već duži vremenski period bilježimo isticanje vode zbog kvara na cjevovodu a zbog izuzetno složene situacije nije se moglo odmah pristupiti popravci.

Naime, u ulici Alipašina na saobraćajnici kod autoservisa glavna vodovodna cijev nalazi se na dubini od šest metara, a dodatno situaciju usložnjava i obližnji potporni zid.

S obzirom na to da se radi o velikoj dubini i da je tlo veoma nakvašeno zbog isticanja vode neophodan je duži prekid vodosnabdijevanja kako bi se osigurali svi uvjeti da se posao završi u što kraćem vremenskom roku i da se omoguće sigurni uvjeti za rad naših uposlenika.

Zbog obimnosti i složenosti poslova normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo u petak u jutarnjim satima po okončanju radova.

Za sve informacije potrošači se mogu obratiti našem Dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435. Cijenjene potrošače molimo za razumijevanje naročito jer su građani često slali prijave i zahtjeve da se na ovom lokalitetu otkloni kvar - naveli su iz ViK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.