open-navfaktor-logo
search
Saopćio VIK
Od jučer bili bez vode: Konačno uspostavljeno uredno vodosnabdijevanje u sarajevskim naseljima
Autor: Faktor
30.03.2024. u 08:31
get url
text
Sanacija kvara
Sanacija kvara
Nakon sanacije kvara u ulici Jukićeva u Sarajevu, uspostavljeno uredno vodosnabdijevanje potrošača u ranim jutarnjim satima, saopćeno je iz Kantonalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija.
- Radovi na popravci glavnog potisnog cjevovoda DN 500 u ulici Jukićeva završeni su u petak u poslijepodnevnim satima. Zbog pritiska vode sva domaćinstva u naseljima koja se snabdijevaju iz ovog rezervoara nisu dobila vodu, te su u petak u večernjim satima organizirane cisterne na području mjesnih zajednica. Cisterne su i jutros bile u pripravnosti, međutim uspostavljeno je uredno vodosnabdijevanje te za njihovim daljim angažmanom nije bilo potrebe - navedeno je u saopćenju.
Dodaju da su njihove ekipe još na terenu i prate stanje.
Zbog kvara u Jukićevoj vodu jučer nisu imala naselja Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni Vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Barica, Dumače, Ugorsko, Dreskovača, Krše, Donja Jošanica, Orahov Brijeg, kao i ulice Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske lige, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska i Ivanjska.  
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.