open-navfaktor-logo
search
Samo u BiH
Nova zgrada IDDEEA-e u Banjoj Luci gradi se 12 godina, troškovi narasli sa 16,3 miliona KM na 39,3 miliona KM
Nova zgrada Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) gradi se u Banjoj Luci od 2011. godine i još se ne zna kada će biti završena.
03.08.2023. u 08:46
get url
text

Kako piše Capital.ba, temelji zarastaju u korov, dok se finansijska sredstva za njenu izgradnju povećavaju, a rokovi stalno produžavaju.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine pripremilo je nove izmjene Odluke o odobrenju "Projekta izgradnje objekta Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka i organizacione jedinice u Banjoj Luci sa parternim uređenjem lokacije".

Nacrtom te odluke u čijem posjedu je Capital.ba rok za izgradnju zgrade koja je prema prvobitnom planu trebala da bude okončana 2014. godine ponovo se produžava i sada je rok za završetak radova 2026. godina.

Istom odlukom, povećavaju se i sredstva za izgradnju. Umjesto prvobitnih 16,3 miliona maraka za izgradnju zgrade na lokaciji u neposrednoj blizini kasarne Trapisti u Banjoj Luci novom odlukom koja treba da bude upućena pred Vijeće ministara taj iznos se povećava na čak 39,3 miliona KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.