open-navfaktor-logo
search
Imenovanja
Nova vlast, nova lica: Ko će Sanju Vlaisavljević savjetovati o strateškom planiranju u Federalnom ministarstvu kulture i sporta
Nova Vlada Federacije Bosne i Hercegovine imenovana je 28. aprila pa smo u ministarstvima pozivajući se na Zakon o slobodi pristupa informacijama zatražili podatke koga su zaposlili nakon imenovanja u ministarstvima, svojim kabinetima.
19.06.2023. u 18:08
get url
text

Iz Federalnog ministastva kulture i sporta nam je odgovoreno kako je ministrica Sanja Vlaisavljević najprije za savjetnika za organizaciju i strateško planiranje u oblasti sporta angažirala Gorana Lulića, ali on je 22.5.2023. godine razriješen dužnosti.

- Ministrica Vlaisavljević rješenjem o postavljenju savjetnika imenovala je Bojanu Štrbac za savjetnicu za organizaciju i strateško planiranje u oblasti kulture u Federalnom ministarstvu kulture i sporta koja je na poziciji savjetnika ministra trenutno jedina imenovana u ministarstvu.

Štrbac je rođena 1988. godine u Travniku, magistrica je hrvatskog jezika i književnosti i engleskog jezika i kniževnosti te trenutno doktorantica na Internacionalnom doktorskom studiju, smjer komunikacijske nauke Filozovskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru - navode iz Ministarstva.

Neto plaća savjetnice Bojane Štrbac iznosi 2.470 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.