open-navfaktor-logo
search
Donji Vakuf
Nermina devet godina traži svoju kćerku Arminu: Otišla je na koncert i više mi se nikad nije vratila
Ona zna za ovaj broj, ja ga nikad neću promijeniti,, kaže majka kroz suze
Autor: Srednja Bosna Danas/Faktor
30.03.2024. u 08:46
get url
text
Majka Nermina Kovač
Majka Nermina Kovač
Nermina Kovač iz Donjeg Vakufa, samohrana majka troje djece, bori se s neizvjesnošću zbog nestanka svoje kćerke, Armine.
Jučer je bilo tačno devet godina otkako je Armina nestala nakon što je izašla s prijateljicom na koncert i nikada se nije vratila kući. Majka Nermina i dalje čeka, nadajući se da će jednog dana dobiti poziv od svoje kćerke ili pronaći neki trag koji će ih dovesti do nje, piše Srednja Bosna dana.
Nermina opisuje Arminu kao poslušnu i odličnu učenicu. Svaki dan koji prolazi bez informacija o Armini samo pojačava njenu tugu i borbu za istinom.
Policija je pronašla Armininu jaknu pet dana nakon njenog nestanka pored mosta u Donjem Vakufu, ali tragovi o njenom nestanku nisu doveli do konkretnih saznanja o tome šta joj se dogodilo.
Nermina Kovač zadržava isti broj telefona u nadi da će jednog dana primiti vijest o svojoj kćerki. Nada se da će jednog dana pronaći odgovore i ponovno se ujediniti sa svojom voljenom kćerkom, Arminom.
– Ona zna za ovaj broj, ja ga nikad neću promijeniti – kaže majka Nermina kroz suze. Ostavila je i broj telefona za sve one koji imaju bilo kakav trag – 066/049-598.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.