open-navfaktor-logo
search
Nezadovoljni su
Mladi koji su dobili subvenciju za rješavanje stambenog pitanja traže da se obrate na sjednici Skupštine KS
Neformalna grupa mladih koji su ispunili uvjete za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja, a koji su izrazili nezadovoljstvo odlukom da se iznos pojedinačne subvencije umanji sa obećanih 12.000 na 4.816 maraka danas je predala zahtjev za obraćanje Skupštini Kantona Sarajevo na prvoj narednoj redovnoj sjednici, kao naredni korak u isticanju njihovih zahtjeva.
30.01.2024. u 18:01
get url
text

VEZANI TEKST - Vlada KS neće izdvojiti dodatni novac za subvencije stanova mladima

- Ističemo da će ova neformalna grupa nastaviti sa svim aktivnostima koji trebaju dovesti do rješavanja ovog problema neovisno o tome što je Vlada Kantona Sarajevo najavila isplatu umanjenog iznosa do kraja januara, jer ćemo tu uplatu smatrati prvim dijelom, a nikako puni iznos subvencije - saopćili su. 

Napominju da su zastupnici u Skupštini KS predstavnici građana i da su izabrani i njihovim glasovima, "te zbog toga očekujemo da predsjedavajući Skupštine kao i Kolegij udovolje našem zahtjevu i odobre obraćanje na prvoj narednoj sjednici Skupštine, a kako bi zastupnicima prenijeli zahtjeve, želje i nadanja 1.142 mlade osobe sa konačnog spiska dobitnika subvencije".

- Napominjemo da u cijeloj priči nije stvar novca. Novca ima, budžet Kantona Sarajevo nikad veći. Stvar je volje i želje pojedinaca u Vladi Kantona Sarajevo da na ovu priču stave tačku. Mi vjerujemo da za to postoji mogućnost, uvjeravanja smo dobili i od predstavnika vlasti u Kantonu Sarajevo. Stvar je samo volje.

S toga pozivamo zastupnike svih stranaka u Skupštini Kantona Sarajevo da se aktivno uključe u riješavanje problema koji je nastao polovinom prošle godine, da isprave nepravdu koja je učinjena mladim, prosperitetnim ljudima ovog kantona. Ne bismo željeli da zbog grešaka Vlade KS ispaštamo mi, mladi ljudi koji prvi put riješavaju stambeno pitanje - naveli su u saopćenju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.