open-navfaktor-logo
search
Ružan utisak
Miletić: Džaferović je trebao biti u Kolegiju Doma naroda, bošnjačko tijelo se podijelilo, a SNSD i HDZ likuju
- Ostavljen je jedan veoma ružan utisak - kazao je nakon današnje sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Zlatko Miletić (Klub Hrvata).
16.02.2023. u 18:54
get url
text

VEZANI TEKST - HDZ i SNSD izabrali Ademovića u rukovodstvo Doma naroda mimo volje Kluba Bošnjaka

Istakao je kako je izbor Kemala Ademovića (NiP) doveo do podjele među Bošnjacima u Domu naroda.

- Kad je u pitanju Ademović, nije mi se svidjela jedna stvar. Uvažavam ga kao patriotu i možda je jedan do najvećih sinova Bosne i Hercegovine, kad govorimo o periodu 1992-95.

Mislim da su mu stranke "Trojke plus" natovarile veliko breme. Ispalo je sve vrlo ružno. Podijelilo se bošnjačko tijelo i ostavlja se vrlo ružan dojam, a pojedini iz SNSD-a i HDZ-a likuju. To nije dobro za bošnjački narod. Ovi iz "Trojke plus" su Ademovića doveli u neugodan položaj jer će u budućem radu imati tri, odnosno četiri glasa iz bošnjačkog naroda koji će biti protiv njega - kazao je Miletić za N1.

Smatra da je u Kolegij Doma naroda PSBiH trebao biti izabran Šefik Džaferović (SDA).

- S obzirom da je obećao da SDA neće ništa blokirati, ja bih mu pružio šansu, a da se zauzvrat postigne dogovor sa Refikom Lendom da se podrži izbor Vlade FBiH - rekao je Miletić i zaključio da ne vjeruje da će to sada biti moguće “poslije teških riječi” koje su izgovorene na današnjoj sjednici Doma naroda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.