open-navfaktor-logo
search
Godišnjica operacije Munja
Mediji iz RS-a sataniziraju Krajišnike: Samozvani "eksperti" BiH žele pretvoriti u kalifat, a Bošnjake u teroriste
I ove su godine 11. januara, Bužimljani tradicionalno obiježili 28. godišnjicu ratne operacije Munja ‘93, koja se odigrala na bihaćkom ratištu u zoni odgovornosti 505. viteške bužimske brigade.
20.01.2021. u 12:47
get url
text

Veliku ratnu pobjedu obilježili su maršom i na mjestu neposrednog odigravanja bitke kod Kedića Glavice, gdje je 2014. godine podignuto monumentalno spomen-obilježje.

Za razliku od svih prethodnih obilježavanja godišnjica, ovoga puta mediji u bh. entitetu Republika Srpska, a potom su to preuzeli i oni u Srbiji, odlučili su da medijski sataniziraju Bošnjake, Krajišnike, Bužimljane, i sve pripadnike časne Armije RBiH.

- Mediji u bh. entitetu Republika Srpska i Srbiji objavili su video na kojem se obilježava godišnjica u organizaciji udruženja koja baštine tradiciju 505. Bužimske viteške brdske brigade 5. Korpusa Armije R BiH. Na videu se čuju tekbiri što je bilo sasvim dovoljno da se krene u medijsku satanizaciju kojoj se pridružila i uvažena državna zastupnica Dušanka Majkić koja o toj temi kaže "da svi Bošnjački političari bilo na vlasti ili u opoziciji stoje iza radikalnih islamista".

Ako tome dodamo terminologiju tipa "105. Ozloglašena Bužimska brigada" ili pak definiramo ovu izjavu uvažene državne zastupnice Majkić osim standardne satanizacije Armije RBiH i njenih tradicija, generalizacije problema terorizma i otvorene podrške antiislamizmu kojim se namjerno pokreće strah općenito od svih muslimana kod građana na prvi pogled nećemo naći ništa drugo. No, da li je to tako? - pita se vojni analitičar Nedžad Ahatović.  

Kampanja, nastavlja on, koju periodično vode i Zagreb i Beograd, a kojima se uvijek priključi Banja Luka etiketirajući sve Bošnjake kao potencijalne teroriste ima za cilj ne kompromitaciju Bošnjaka što je obično prva asocijacija, već kompromitaciju države Bosne i Hercegovine koja se po raznoraznim samozvanim ekspertima pretvara u neki novi kalifat.

- Cilj je jasan učiniti državu Bosnu i Hercegovinu neodrživom, a sve Bošnjake učiniti latentnom terorističkom prijetnjom u Evropi što su školske metode hibridnog rata. Ono što mora da bude kristalno jasno je da je svaki politički i vjerski radikalizam za prezir i osudu, a da je svaka podrška terorizmu u bilo kojem obliku pogrešna, nemoralna, protivna svakoj monoteističkoj konfesiji i apsolutno neprihvatljiva. Protiv tih društvenih, političkih i socijalnih anomalija se mora odlučno boriti na svakom koraku upotrebljavajući sve sigurnosne metode u cilju zaštite svih građana Bosne i Hercegovine – poručuje Ahatović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.