open-navfaktor-logo
search
Istaknuti umjetnik
Mandić uručio ključeve Alminu Zrni: Općina mu dala stan u centru Sarajeva na tri godine
Faktor
15.03.2024. u 15:07
get url
text
FOTO: Općina Centar
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je danas ugovor o zakupu stana sa Alminom Zrnom na osnovu kojeg mu se stan u ulici Kralja Tvrtka 7, u centru Sarajeva, dodjeljuje na korištenje na period od tri godine.
Načelnik Mandić istakao je da je svojim radom veliki umjetnik Almin Zrno zaslužio dobiti stan na korištenje od lokalne zajednice.
- Zbog ovakvih stvari ja zaista uživam raditi ovaj posao, jer Almin je naš istaknuti samostalni umjetnik, borac ARBiH, dobitnik brojnih nagrada i kao takav nije imao riješeno stambeno pitanje, a koje smo danas konačno osigurali - kazao je Mandić, saopćila je Općina.
 Zrno se zahvalio načelniku Mandiću i Općini Centar koji su pokazali koliko cijene uspješne umjetnike i sportiste.
- Izuzetno sam zahvalan i ne mogu vam objasniti koliko meni ovo znači, za moj život i moje stvaralaštvo - poručio je Zrno.
Almin Zrno godine 2000. postaje član Udruženja likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti i dizajnera BiH (ULUPUBiH), a 2003. organizira prvu samostalnu izložbu pod nazivom STAGE u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine. Do danas je organizovao desetke samostalnih izložbi u Bosni i Hercegovini i inostranstvu. Dobitnik je šest prestižnih nagrada Collegium Artisticum za najbolju fotografiju i nosi status istaknutog samostalnog umjetnika Kantona Sarajevo. Prvu monografiju Vijećnica - Almin Zrno objavljuje 2015. godine, a monografiju „Apology of Eros” 2018. godine.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.