open-navfaktor-logo
search
Ko je Spielberg iz MVP-a
Konakovićev tim pokušavao biti kreativan, bolje da nisu: Video za moždani udar
Sasvim je uredu da priučeni PR-ovi, savjetnici koji su se botovanjem izborili za mjesto u kabinetima te razni stranački "stručnjaci" vježbaju javnu prezentaciju rada svojih šefova na njihovim privatnim profilima na društvenim mrežama, ali kada se to dešava na zvaničnim nalozima institucija Bosne i Hercegovine, onda javnost s pravom reagira. 
02.11.2023. u 10:09
get url
text

To je slučaj i sa posljednjom objavom na zvaničnom, verificiranom nalogu Ministarstva vanjskih poslova BiH na društvenoj mreži X. Na čelu tog ministarstva je Elmedin Konaković.

Tamo se pojavio videouradak nekog Spielberga iz Konakovićevog tima. "Specijalni efekti" u videu su toliki promašaj da vam je dovoljno gledati snimak nekoliko sekundi pa da vas glava zaboli od te "kreativnosti". 

U želji da u što boljem svjetlu prikažu šefa Konakovića sa Ursulom von der Leyen, predsjednicom Evropske komisije, koja je jučer boravila u BiH, na X-u Ministarstva vanjskih poslova osvanuo je ovaj amaterski rad kojeg možete vidjeti ispod, zajedno sa reakcijama korisnika ove društvene mreže.

Osim zamjerki na sam video, daleko više je bilo korisnika X-a koji su skretali pažnju na stavove Ursule von der Leyen kada je u pitanju izraelski masakr Palestinaca u Gazi. Naime, Von der Leyen je više puta izrazila podršku Izraelu. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.