open-navfaktor-logo
search
Ogroman gubitak
Kolege o odlasku velikog glumca: Bašić: Kao da sam izgubio oca; Pejaković: Nadarević je bio omiljen kod publike
Tužna vijest danas je stigla iz Zagreba. Jedan od najistaknutijih bh. glumaca Mustafa Nadarević u 77. godini je, nažalost, izgubio dugu bitku sa karcinomom pluća.
22.11.2020. u 17:51
get url
text

- Stvarno je tužno. Mustafa je ostavio pečat na ovim prostorima bivše Jugoslavije. Bio je izuzetan partner. Bio je sa mnom u dva vrlo značajna projekta "Gluvi barut" i "Ukazanje Gospe u selu Grabovica" u režiji Bate Čengića. On je sjajan pozorišni glumac i iza njega su jako velike uloge. Kroz cijelu karijeru je nagrađivan i ono što je najznačajnije, bio je omiljen kod pozorišne publike, ali i televizijske i filmske - rekao je za Faktor Josip Pejaković.

VEZANI TEKST - U Zagrebu preminuo glumački bard Mustafa Nadarević

Odlazak glumačke legende domaće scene potresao je i rastužio cjelokupnu bh. javnost, ali i brojne poklonike rada velikog glumca u cijelom regionu, koji je osvojio ulogom simpatičnog starca Izeta Fazlinovića u popularnoj seriji "Lud, zbunjen, normalan", ali i istaknutim ulogama u ostvarenjima "Otac na službenom putu", "Već viđeno", "Glembajevi", "Ničija zemlja" i brojnim drugim.

- Sa Mustafom sam radio jako puno još od studentskih dana. Kroz cijelu karijeru putevi su nam se spajali. U filmovima "Kod amidže Idriza", "Nafaka", "Lud, zbunjen, normalan", "Sjajni momci"... Bili smo jako vezani. On je mene doživljavao kao sina, ja njega kao oca. Danas imam osjećaj kao da sam izgubio oca. Bio je posvećen glumi, struci i umjetnosti do zadnjeg atoma. Od njega se moglo jako mnogo naučiti – kaže za Faktor Senad Bašić.

Milan Pavlović ističe da mu je ovo jedna od najtužnijih nedjelja u životu.

- Imao sam informacije da je bio bolje, a onda je danas došla tužna vijest iz Zagreba. Zvali su me iz Hrvatske da pitaju je li istina da je Mustafa preminuo. Još ne mogu da vjerujem. Puno puta sam se znao posvađati sa Mustafom u poslu i na samom setu da bi to što bolje ispalo. Nakon snimanja serije "Lud, zbunjen, normalan" odemo kući pa se izvinjavamo ako smo bili grubi. Učio sam od njega koliko sam mogao. Bio je dobar učitelj. Dosta velikana u zadnje vrijeme nas je napustilo. Uvijek ćemo ga se rado sjećati , a posebno po maestralnoj ulozi Izeta – kaže za Faktor Milan Pavlović.

Emotivnom porukom na društvenim mrežama od Nadarevića se oprostio i Branko Đurić Đuro.

- Zbogom dragi druže. Hvala za sve životne, ljudske i glumačke lekcije koje si mi dao. Beskrajno sam tužan što si otišao i sretan što sam te poznavao i imao čast družiti se i raditi s tobom. Čuli smo se prije par dana i žao mi je da ti to tada nisam rekao - Bio si moj idol – napisao je na Instagramu Branko Đurić Đuro.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli branko djuric (@branko_djuric_djuro)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.