open-navfaktor-logo
search
Reakcija
KO SDA Sarajevo o Okerićevom pravdanju: Nisam ja, to je moja Schauma!
Današnja konferencija za medije koju je organizirao predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, njegov je neuspjeli pokušaj da javnosti opravda dokaze o budžetskom finansiranju udruženja bliskih njegovoj vladajućoj stranci Narod i pravda, saopćio je Kantonalni odbor SDA Sarajevo.
24.10.2023. u 14:47
get url
text

- U patetičnoj jadikovci pred kamerama, Okerić je ponavljao kako se on samo fotografiše na svečanosti dodjele, da sredstva nije dodjeljivao predsjedavajući, nego njegov kabinet, da udruženja nisu NiP-ova, već da ih samo vode lokalni predsjednici i osnivači NIP-a. Nije šija, nego vrat! - ističu iz SDA Sarajevo i dodaju:

U stranačkoj operaciji raspodjele javnog novca, Okerić se predstavlja slučajnim prolaznikom i tvrdi da komisiju bira šefica kabineta, da je procedura jasna, kao i evaluacija prijava. Međutim, propušta pojasniti kako uprkos toj transparentnosti, budžetski novac ipak završi u rukama njegovih stranačkih kolega. Kaže i to da mu ne bi palo napamet da prebrojava krvna zrnca povratnika, navodeći primjer finansiranja udruženja povezanog sa aktivistima SDA. Međutim, Okerić izbjegava pojasniti kako je tom udruženju dodijeljeno duplo manje sredstava, u odnosu na udruženje koje je osnovao i koje s pozicije ministra promovira njegov stranački kolega Adnan Delić.

VEZANI TEKST - Okerić napao Avdu Avdića pa objasnio kako je dijeljen novac NiP-ovcima: Nisam ja nego moj kabinet

Iz SDA Sarajevo zaključuju da je na kraju svog neuvjerljivog lamentiranja Okerić ustvrdio da svoj rad zasniva na dobrim namjerama, kao da je on NiP-ov humanitarni aktivista, a ne predsjedavajući Skupštine KS.

- Umjesto svojih namjera, Okerić treba provoditi zakon, što on kao višestruki, presuđeni saučesnik u donošenju neustavnih zakonskih propisa Skupštine KS, očigledno ne razumije - zaključili su uz opasku na račun Okerića: 

- Nisam ja, to je moja Schauma!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.