open-navfaktor-logo
search
Prostorno uređenje
Ko je savjetnik federalnog ministra Željka Nedića za pravna i finansijska pitanja, neto plaća je...
Nova Vlada Federacije Bosne i Hercegovine imenovana je 28. aprila i postavlja se pitanje da li su novi ministri angažirali i nove savjetnike. Federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić je angažirao jednog savjetnika.
10.07.2023. u 07:51
get url
text

- Uvidom u službenu evidenciju utvrđeno je da je Goran Lulić uposlen na mjesto savjetnika ministra za pravne, ekonomske, poslove informiranja i saradnje sa javnošću. Obavlja poslove i zadatke koji se odnose na praćenje i proučavanje svih pravnih i finansijskih pitanja koja su u vezi s oblašću prostornog uređenja i građenja te stambenih poslova, a koji zahtijevaju posebnu stručnost i samostalnost u radu - navode iz ministarstva i dodaju:

- Priprema stručna mišljenja za ministra u vezi sa zakonima, drugim propisima i općim aktima. Predlaže mjere za otklanajnje uočenih nepravilnosti iz djelokruga ministarstva. Savjetuje ministra o svim pravnim i finansijskim pitanjima. Priprema saopćenja za javnost. Priprema prijedloge odgovora na upite građana, državnih organa i pravnih lica za koje ministar odobri pristup informacijama u skladu sa zakonom.

VEZANI TEKST - Zašto u Vladi FBiH kriju ko su savjetnici: Nikšić, Delić, Mijatović, Pozder..., ne odgovaraju koga su zaposlili

Obavlja sve poslove u vezi arhiviranja i korištenja dnevne i periodične štampe kao i drugih pisanih, štampanih i snimljenih materijala koji se odnose na rad ministarstva. Obavlja druge poslove koje mu odredi ministar.

Navode da je Goran Lulić rođen 1983. godine, da je magistar poslovne ekonomije sa 15 godina staža, od čega sedam u privatnimm a osam u javnom sektoru.

Neto plaća Lulića je 2.614,07 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.