open-navfaktor-logo
search
I on ministar
Kafansko ponašanje u Skupštini: Pogledajte kako Harkan ismijava zastupnike
Bašić je za skupštinskom govornicom doslovno umirao od smijeha odgovarajući na zastupničko pitanje
04.11.2019. u 11:02
get url
text

Na posljednjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo održanoj 30. oktobra, zastupnici su razmatrali Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama.

Ministar privrede Haris Bašić svojim odnosom prema zastupnici SDP-a Segmedini Srna-Bajramović, pokazao je da, ne samo da nije dorastao funkciji koju obnaša, već da ne poštuje zakonodavni organ i zastupnike, te da se ponaša kao da je usred kafanskog sijela.

Podsjećamo, na istoj sjednici zastupnik SBB-a Zvonko Marić upozorio je premijera Edina Fortu zbog neprimjerenog ponašanja, poručujući mu da je on samo gost u Skupštini.

VEZANI TEKSTMarić upozorio Fortu: "Vi ste gost u ovoj Skupštini i nemojte tako pričati s nama"

No, to očigledno nije dobro shvatio Bašić te je za skupštinskom govornicom doslovno "umirao" od smijeha odgovarajući na zastupničko pitanje.

Osim što je svojim nedoličnim ponašanjem ponizio zastupnike, dodatno ih je omalovažio time što je od njih prije četiri mjeseca tražio da dostave prijedloge i sugestije vezano za Nacrt zakona o koncesijama. Zastupnici Srni-Bajramović je kazao da je neke prijedloge prihvatio, a neke nije, što je slučaj i sa materijalima koje je ona dostavila. 

Bašić će ostati upamćen u javnosti i po rečenici "Djelima ćemo mi njih Harkane", koju je na početku mandata izgovorio predsjedavajući Skupštine KS i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković, inače njegov stranački šef.  

U nastavku pogledajte kako se ministar Bašić ponaša u Skupštini.   

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.