open-navfaktor-logo
search
OV Centar Sarajevo
Još se ne zna u šta će se potrošiti plaće Benjamina Isovića i Ire Adilagić  
Za zamjenike predsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar Sarajevo izabrani su Benjamin Isović i Ira Adilagić.  
13.02.2021. u 09:06
get url
text
Općinsko vijeće Centar
Općinsko vijeće Centar

Zbog toga što su odbili da rade kao profesionalci u Općinskom vijeću neće dobivati mjesečnu plaću po 3.600 maraka. Funkciju Općinskom vijeću obavljat će volonterski, a to znači da će sigurno dobivati mjesečni paušal od 510 maraka, i još uz to dodatak, jer je to za sada općinska tajna.

Benjamin Isović, ranije je izjavio: "Uvjeren sam da će načelnik Općine Centar Srđan Mandić, ovaj novac prebaciti tamo gdje to najviše odgovara."

Obratili smo se Općini Centar da odgovori koliko iznosi mjesečna plaća predsjedavajućeg Općinskog Vijeća Centar i njegovih zamjenika? Koliko iznosi mjesečna plaća zamjenika predsjedavajućeg općinskog vijeća, ako funkciju obavljaju volonterski? Treće pitanje bilo je koliko iznosi mjesečni paušala za vijećnike? Iz Općine Centar odgovorili su:

- Vijećnicima u novom sazivu Općinskog vijeća Centar, uključujući i rukovodstvo, dakle predsjedavajućeg i dva zamjenika predsjedavajućeg, do sada je isplaćen po jedan paušal utvrđen Odlukom o naknadama vijećnicima članovima radnih tijela i članovima OIK-a u iznosu od 510 KM. 

Posebnom odlukom Vijeća se regulišu prava rukovodstva o naknadama, o čijem sadržaju će javnost biti blagovremeno upoznata kada se nađe na dnevnom redu jedne od narednih sjednica. Sve do usvajanja posebne odluke vijećnici i rukovodstvo će primati samo paušal - navodi se u odgovoru Općine Centar.

Pokušali smo da ponovimo pitanja na koja nam nisu odgovorili i obećali su da hoće, ali odgovore na pitanja kako će i gdje prebaciti novce u budžet i koliko zamjenici volonteri imaju mjesečna primanja nismo dobili.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.