open-navfaktor-logo
search
Naredba Tužilaštva KS
Istraga u slučaju smrti malene Džene Gadžun: Sarajevska policija u poliklinici "Bejtović"
Po naredbi Tužilaštva Kantona Sarajevo pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo iz privatne poliklinike "Bejtović" u naselju Dobrinja izuzimaju snimke videonadzora i dokumentaciju. 
15.11.2021. u 17:03
get url
text

VEZANI TEKST - Preminula dvoipogodišnja djevojčica iz Kaknja

U ovoj poliklinici obavljena je operacija djevojčice Džene Gadžun koja je usljed komplikacija koje su nastupile preminula jučer ujutro. 

Danas su izvršeni i inspekcijski nadzori u Specijalističkoj oftalmološkoj ordinaciji "Dr Halimić", "Privatnoj ordinaciji za anesteziju i terapiju bola Prim. dr Suad Rožajac" i Privatnoj stomatološkoj ordinaciji "Bejtović".

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo danas su saopćili da se intenzivno poduzimaju radnje dokazivanja u vezi s liječenjem i smrti djevojčice.

{$galerijaFotografija}

- Utvrdit će se da li ima elemenata krivične odgovornosti u vezi sa liječenjem i smrti djevojčice Džene Gadžun - saopćili su iz Tužilaštva KS. 

Dvoipogodišnja djevojčica je 8. novembra operisana u privatnoj ordinaciji u Sarajevu. Dijete je, kako su kazali roditelji, prije operacije imalo uredno sve nalaze. Nakon operacije curica je pala u komu. Hitno je prevezena u KCUS, gdje su je u životu održavali aparati. U vezi s ovim slučajem policiju je obavijestila Hitna pomoć, koja je i odvezla djevojčicu iz privatne ordinacije u KCUS.

IMG_20211115_164640.jpg
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.