open-navfaktor-logo
search
Samostalni zastupnik
Isak: Pozivam političke lidere koji upravljaju procesima da ne dozvole nepotrebne intervencije stranih faktora
Arnel Isak, koji od jučer djeluje kao samostalni zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, ponovo se osvrnuo na aktuelnu političku situaciju u Federaciji BiH. Isak je izabran kao zastupnik NES-a, ali je na jučerašnjoj sjednici napustio ovu stranku, te poručio da će biti protiv neustavne Vlade FBiH kakvu su pokušavali na silu izgurati "Osmorka" i HDZ. 
07.04.2023. u 23:02
get url
text

VEZANI TEKST - Arnel Isak napustio NES: Moja ruka neće biti dio "kolača" koji izdaje građane i interese Bošnjaka

- Krajnje je vrijeme da se politički lideri pogledaju u ogledalo i sebi daju odgovor na pitanje da li su njihove odluke i namjere ispravne. Nakon današnjeg obraćanja visokog predstavnika u BiH, Christiana Schmidta, ne mogu da se ne osvrnem na proces formiranja Vlade FBiH što je užarena tema ovih dana. Krajnje je vrijeme da bošnjački politički lideri po strani ostave lične interese, pogledaju se u ogledalo i sebi daju odgovor na pitanje da li su njihove odluke i namjere ispravne. Jednoumlje često zna biti pogubno, zato krenimo raditi u interesu države i Bošnjaka ispred svega - napisao je Arnel Isak.

Dodaje da se Ustav mora poštovati i ne smijemo dozvoliti da se igramo s najvećim pravnim aktom FBiH, jer još uvijek nije kasno da shvatimo ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi naš narod.

- Volja demokratske većine ne može se posmatrati samo iz jednog ugla jer do nove Vlade FBiH može i treba se doći isključivo političkim dogovorom. Zato pozivam političke lidere koji upravljaju procesima da ne dozvole nepotrebne intervencije stranih faktora - napisao je Isak. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.