open-navfaktor-logo
search
Novi politički projekt
Isak o Snazi naroda: Pristupio nam je zavidan broj ljudi, sutra ekskluzivno o imenima na ceremoniji u Zenici
Svečana ceremonija povodom osnivanja nove političke stranke u Bosni i Hercegovini – Snage naroda, bit će održana sutra, 14. jula, u 18 sati u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici. Jedan od osnivača stranke, nezavisni federalni zastupnik Arnel Isak kaže za Faktor da je do sada stranci pristupio zavidan broj ljudi.
13.07.2023. u 17:36
get url
text

VEZANI TEKST - Arnel Isak o političkoj stranci koju osniva: Bit će tu malo jači ljudi

Iako je Isak ranije najavio da su osnivači ovog političkog projekta "malo jača imena" kao i da su se stranci priklonila zvučna politička imena te neki gradonačelnici, danas nije želio govoriti o imenima.

- Sve će ekskluzivno biti otkiveno sutra na svečanosti. Ono što mogu reći da je preko online aplikacije koju smo pustili prije desetak dana stranci pristupilo blizu 500 ljudi, a ranije putem pristupnica još oko 400. Fin je to broj - kaže Isak.

Kako poručuju iz Snage naroda, u vremenu kada se čini da univerzalne i ljudske vrijednosti gube svoj smisao i značaj, Bosni i Hercegovini su prijeko potrebne nove i svježe snage unutar političkog miljea, koje su odlučne u saradnji sa demokratskim snagama i podrškom evropske zajednice napraviti krupne društveno-političke promjene u sadašnjosti zarad bolje budućnosti.

- Odlučni smo i ustrajni u političkoj i institucionalnoj borbi protiv ekspanzije političkog licemjerja, nesavjesnog, neodgovornog, neintelektualnog i nestručnog pristupa krucijalnim pitanjima koja se tiču sudbine naših naroda i građana.

Kada je u pitanju razvoj i očuvanje nacionalnog, vjerskog i kulturnog identiteta Bošnjaka, za sebe ne tražimo ništa više, a ni manje, što nismo spremni osigurati drugim narodima, ali i svim građanima Bosne i Hercegovine - navodi se, između ostalog, u programu stranke.

Između ostalog, Snaga naroda zalaže se i za redovnu i doživotnu naknadu boračkoj populaciji i svim žrtvama protekle agresije, te njihovo penzionisanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.