open-navfaktor-logo
search
Odluka Vlade
Infografika o devet heroja i dobitnicama "Zlatnog ljiljana" uskoro u školama i institucijama TK
Orden heroja oslobodilačkog rata dodijeljen je ukazom Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine.
Autor: J. B.
26.03.2024. u 20:11
get url
text
Infografika o herojima
Infografika o herojima
FOTO: Press služba KS
Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona odlučilo je da izdvoji dio sredstava za izradu infografike o devet heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata i infografiku o ratnim heroinama dobitnicama priznanja "Zlatni ljiljan", saopćeno je iz Vlade TK.
Plan je da infografike budu podijeljene svim osnovnim i srednjim školama i određenim javnim ustanovama na području Tuzlanskog kantona te postavljene na vidna mjesta kako bi bile dostupne učenicima i građanima.
- Prema dostavljenom prijedlogu Fond Memorijala Kantona Sarajevo će sufinansirati projekat sa 50 posto vlastitih sredstva. Ukupna vrijednost projekta bi, prema prijedlogu, iznosila oko 23.000 KM, odnosno 300 KM po jednoj infografici - saopćeno je iz Vlade TK.
Vlada TK danas je donijela odluku o izmjenama i dopunama programa korištenja sredstava za realizaciju dopunskih prava i ostalih izdvajanja sa kriterijima za raspodjelu korisnicima boračko–invalidske zaštite u 2024. godinu, što će omogućiti Ministarstvu za boračka pitanja TK da izdvoji svoj dio sredstava za ovaj projekat.
Podsjećamo, ukazom Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Orden heroja oslobodilačkog rata "za izuzetno junaštvo i samoprijegor ispoljen u borbenim dejstvima i pri tome ostvarene izuzetne rezultate koji su kod saboraca i građana služili kao primjer, podstrek i dodatni motiv za dalje uspješno suprotstavljanje agresoru na RBiH" dobili su Safet Hadžić, Mehdin Hodžić, Hajrudin Mešić, Adil Bešić, Safet Zajko, Midhad Hujdur – Hujka, Enver Šehović, Nesib Malkić i Izet Nanić.
Ovaj projekat već je realiziran na području Kantona Sarajevo, a zatim i u Bosansko-podrinjskom kantonu.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.