open-navfaktor-logo
search
Osvrt
Hadžikadić: Umjesto serije "Lud, zbunjen, normalan", živimo reality "Kriminalc, interesdžija, fašista"
Predsjednik Platforme za progres Mirsd Hadžikadić oglasio se objavom na Facebooku u kojoj je sumirao događaje od proteklih par sedmica.
04.02.2024. u 13:51
get url
text

- SNSD, HDZ i "Trojka" dogovore u Bakincima, na Dodikovom imanju, kako da nastave sa razgradnjom države i zaustavljanjem izmjena Izbornog zakona koje vode poštenijim izborima.

Nakon frke u Sarajevu Trojka kaže da to nije bio dogovor, nego razgovor, ali nastave sa izvršavanjem odredbi "razgovora". Dodik i Čović kažu: "Sram ih bilo, pa mi smo ih izabrali da predstavljaju Bošnjake" - započeo je svoju objavu Hadžikadić.

Onda, dodaje, "dođu EU i NATO da nam kažu da smo bitni i da se moramo dogovarati da ispunimo uslove za EU, a za NATO smo skoro pa tu".

- Iz RS-a kažu: "Malo sutra." Onda dođe O'Brien i posloži sve kako jeste. Kaže da Dodik i Čović razaraju BiH i vode računa samo o svojim interesima, dok im "Trojka sve to omogućava". Stiče se utisak da je Amerikancima drago što su uklonili Bakira i SDA, da im je žao što nisu uklonili i Dodika i Čovića i da u "Trojki nisu našli 'bošnjačke' predstavnike sa kičmom i državom kao prioritetom" - dodaje Hadžikadić, te nastavlja:

- Dodik se nakon toga oglasi sa redovnom litanijom nepismenih i profanih rečenica, dok je Čović još uvijek u nevjerici da se desilo to što se desilo.

"Trojka" je naravno izdala saopćenje koje izgleda kao da nikada nisu ni bili u Bakincima i u kojem kažu da ne vjeruju da iko može biti partner tim ljudima koji uništavaju državu, a koji su u isto vrijeme njihovi partneri u vlasti - nastavlja Hadžikadć, te dodaje kako onda "Vulin na kraju sve zasladi sa izjavom da je 'srpski svet' realnost, da neće biti bar dijela Bosne i Hercegovine i da Srbija ima vojsku za sve Srbe. Helem, rat".

- Nekad je "Lud, zbunjen, normalan" bila rado gledana emisija u cijeloj regiji. Umjesto toga, sada svi gledamo reality emisiju u stvarnom životu: "Kriminalac, interesdžija, fašista" - zaključio je Hadžikadić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.