open-navfaktor-logo
search
Naša stranka
Gradski vijećnik Adi Škaljić dobio 10.000 KM od Vlade KS za kupovinu stana
Adi Škaljić, vijećnik u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Sarajeva iz Naše stranke, od Kantona Sarajevo dobit će 10.000 maraka kao subvenciju za kupovinu stana.
29.12.2021. u 11:22
get url
text

Naime, Vlada Kantona Sarajevo je putem Ministarstva komunalne privrede privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo za subvencioniranje kupovine stana za mlade izdvojila po 10.000 maraka, a jedan od dobitnika tog iznosa je i Škaljić, član stranke iz koje dolazi i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

I firma u vlasništvu porodice Škaljić prošla je na javnom pozivu Ministarstva privrede KS i o trošku građana Kantona Sarajevo putuje na EXPO, riječ je o firmi Prunus doo Sarajevo.

Adi Škaljić je, sudeći po LinkedInu, zaposlenik porodične firme Prunus d.o.o.

Iako su u budžetu KS za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih bili predvidjeli milion maraka, nakon što je na ovom javnom pozivu prošlo 865 mladih, Vlada KS je povećala iznos sredstava iz budžeta i time omogućila da svi prijavljeni dobiju po 10 hiljada maraka za stanove koje su već kupili.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.