open-navfaktor-logo
search
Koštao milion i po KM
Gradonačelnik Zijad Lugavić svečano otvorio kružni tok "Crveni 7" u Tuzli
Ceremonija otvaranja kružnog toka počela je presjecanjem vrpce, nakon čega su vozila Gradske uprave Tuzle, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i tuzlanskih javnih ustanova i preduzeća prodefilovala kroz novi kružni tok, označavajući početa
Autor: J. B.
15.03.2024. u 16:24
get url
text
Kružni tok "Crveni 7"
Kružni tok "Crveni 7"
Ceremonija otvaranja kružnog toka počela je presjecanjem vrpce, nakon čega su vozila Gradske uprave Tuzle, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i tuzlanskih javnih ustanova i preduzeća prodefilovala kroz novi kružni tok, označavajući početak njegove upotrebe.
Gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić, nakon presjecanja vrpce istakao je značaj ovakvih infrastrukturnih projekata Gradske uprave s ciljem poboljšanja protoka i sigurnosti u saobraćaju, a koji doprinose kvalitetu života svih građana.
- Ovaj kružni tok je samo jedan korak u cjelokupnom planu unapređenja infrastrukture kojeg Grad Tuzla provodi - rekao je gradonačelnik Lugavić i dodao da je vrijednost projekta milion i po KM.
Otvaranje kružnog toka
Novi kružni tok je moderno dizajniran s dvije prometne trake i dva razdjelna ostrva kružnog oblika od granitne kocke koja je utopljena u beton što će doprinijeti povećanju protoka vozila i sigurnosti učesnika u saobraćaju. Izvedena je i nova oborinska odvodnja sa prometnica te izvršene izmjene postojeće komunalne infrastrukture u području obuhvata radova, uključujući vodovod, kanalizaciju i centralno grijanje.
Ugrađeni su novi stubovi, instalacija i javna rasvjeta s LED tehnologijom. Također, u oba ostrva postavljeni su jarboli sa zastavama Bosne i Hercegovine, a kružni tok bit će pod video nadzorom Javnog komunalnog preduzeća "Saobraćaj i komunikacije" Tuzla.
U sklopu projekta uređena je zelena površina s raznovrsnim ukrasnim sadnicama poput juniperusa, saliksa, juke, cvjetajućih dunjarica, erike i pampas trave, koje su trajnog karaktera, koje će cvjetati tokom cijele godine.
Svečanost u Tuzli
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.