open-navfaktor-logo
search
Ministrica ih naljutila
Duraković branila Mandića, stanovnici općine Centar joj uzvratili: "Zašto nas nazivate polusvijetom..."
Sredinom prošle sedmice vijećnici u Općinskom vijeću Centar Sarajevo, njih 16, pokrenuli su inicijativu za opoziv načelnika sarajevske općine Centar Srđana Mandića.
30.07.2023. u 14:37
get url
text

Inicijativu za opoziv predvode vijećnici Naroda i pravde, koalicionog partnera Mandićeve Naše stranke.

Do sada su se oglasili mnogi političari, među njima i Jasna Duraković (SDP), federalna ministrica obrazovanja i nauke, no njena reakcija naišla je na osudu dijela građans Općine Centar koji su joj zamjerili što je sve koji nisu zadovoljni radom načelnika nazvala "polusvijetom".

- Pošten i požrtvovan rad uvijek smeta onima koji su neradnici, poltroni, lezihljebovići i politički diletanti. Srđan Mandić je pokazao i dokazao da se može raditi čestito, pošteno i transparentno u javnom interesu. Ovaj vrijedni čovjek je sigurno jedan od najboljih načelnika u BiH i naravno da polusvijetu takvi ljudi smetaju. Sigurna sam da su građani/ke Općine Centar prepoznali njegov dosadašnji trud i rad koji je uložio na podizanju kvaliteta života svih u ovoj općini. Podrška za mog druga Srđana Mandića - napisala je Duraković na Facebooku.

 Uvrijeđeni, što ih je ministrica nazvala polusvijetom, građani su reagirali: 

- Profesorice, izuzetno cijenim Vas i ono što činite za BiH. Zašto nazivate polusvijetom osobe koje nisu zadovoljne radom načelnika? Ogroman je broj onih koji to javno iskazuju. Ne znam da li Vi živite u općini Centar ali mi koji jesmo tu jako smo nezadovoljni. Jako! Po Vašem polusvijet smo, ali je to tako.

- Jesmo baš vam hvala. Mi smo polusvijet jer tražimo da nam se završi put koji je trebao biti skoro, pa gotov, a on nije ni do pola... Jer se nije udostojio doći na sastanak niti javiti da neće doći... Da prekida sjednice jer mu se ne sviđaju pitanja vijećnika jer nema pravdanja za nerad. Jer se gotovi konkursi čekaju po tri-četiri mjeseca da potpiše načelnik koji ne dolazi na posao i više od pola radnog vremena pije u Jagodi... Pa nije više narod lud... Nije centar samo pet ulica oko općine... Ne da ga je dosta nego i previše - samo su neki od komentara razočaranih građana na objavu Jasne Duraković na njenom Facebook profilu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.