open-navfaktor-logo
search
Uoči sjednice
Đozo: Svih 18 vijećnika koji su izglasali opoziv Mandića stoje pri istom stavu, ne znam zašto toliki spinovi
Vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar zakazana je za sutra. Na sjednici će se razmatrati zahtijev za preispitivanje Odluke o opozivu načelnika Srđana Mandića koja je usvojena 27. jula.
09.08.2023. u 12:30
get url
text

VEZANI TEKST - Vijeće izglasalo opoziv Mandića, građani će se izjašnjavati u septembru

Opoziv Mandića pokrenuli su vijećnici Naroda i pravde koji su u više navrata isticali kako svih 18 vijećnika koji su izglasali ovu Odluku stoje pri svojim stavovima. Međitim, u javnosti su jučer plasirane informacije kako su navodno dva vijećnika promijenila svoje mišljenje.

U razgovoru za Faktor Sejad Đozo, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar, navodi kako je on u kontaktu sa svih 18 vijećnika te da nema informaciju da se neko predomislio.

- Ja nemam tu informaciju, još uvijek je 18 vijećnika, koliko ih je bilo i na glasanju – kazao je Đozo te dodao:

VEZANI TEKST - Pitali smo stanovnike općine Centar jesu li za opoziv Mandića: Od podrške do razočaranja

- Ne znam zašto toliki spinovi, zašto tolika potreba od druge strane. Referendum je legalna, demokratska stvar. Ne znam zašto tolika borba da se ne ide na referendum. Onda se bojite i sami sebi kažete da ne vrijedite toliko. Nek izađe narod i nek glasa, nek kažu svoje. Rekli su jednom, nek kažu i drugi put. Demokratska stvar, a ne sad spinovati, otimati se za glasove.

Osamnaest vijećnika koje je narod birao, ističe Đozo, je reklo svoje.

- Sama činjanica da je 18 vijećnika, skoro dvije trećine, glasalo za to je dovoljna činjenica da neko sam sebe preispita da li vrijedi – poručuje on.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.