open-navfaktor-logo
search
U zgradi Parlamenta BiH
Došli pa se razišli: Kome je u vladajućoj koaliciji skočila temperatura pa nije bilo sastanka
Predstavnici stranaka iz Federacije BiH, koje čine većinu u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, sastali su se danas u Sarajevu, u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, ali su se ubrzo razišli.
23.11.2023. u 16:16
get url
text

Agencija Fena je javila da je počeo sastanak predstavnika HDZ-a i stranaka "Trojke" (SDP, Naša stranka i NiP). Međutim, otkazan je.

Damir Hodžić

U ime SDP-a je došao federalni ministri Nerin Dizdar, ali ne i Nermin Nikšić, lider te stranke. Pojavio se i Adnan Delić, federalni ministar iz NiP-a.

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović je, po svemu sudeći, došao na sastanak, imajući u vidu da nije do kraja ostao na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, u čijem je rukovodstvu.

Na sastanak, kako je ranije bilo poznato, nije došao ni predsjednik Naše stranke Edin Forto zbog puta u inostranstvo već je tu bio Predrag Kojović, zastupnik ove stranke u bh. Parlamentu.

Na sastanak je došao i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković.

Za N1 je potvđeno da je sastanak otkazan jer su pojedini učesnici sastanka dobili temperaturu, te se ne osjećaju zdravstveno dobro.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.