open-navfaktor-logo
search
Humanitarna akcija
Domu zdravlja u Srebrenici uručena medicinska oprema, djeci novogodišnji paketići
Predstavnici humanitarne organizacije "Bolji život" iz Holandije i Bratunčanka Selvedina Mašić-Gušić uručili su srebreničkom Domu zdravlja donaciju u medicinskoj opremi.
28.12.2020. u 17:16
get url
text

Direktor Doma zdravlja Aleksandar Jovanović zahvalio je na vrijednoj donaciji.

- U ovom vremenu pandemije koronavirusa kada su zdravstvene ustanove posebno izložene i pod pritiskom svaki vid podrške i pomoći dobrodođe. Dobro je znati da neko misli na nas, da pita šta nam treba, jer sva ova oprema je zapravo podrška našim građanima koji se nađu u potrebi. Mnogo nam znači podrška ljudi iz Holandije - istakao je Jovanović.

On navodi da i druge humanitarne organizacije kao što je Dobro.ba pružaju podršku Domu zdravlja.

- Naime, i ova organizacija je ovih dana Domu zdravlja uručila manometar za kisik boce, aparat za mjerenje šećera sa trakicama kao i druge lijekove - rekao je je Jovanović.

Pored podrške srebreničkom Domu zdravlja, predstavnici udruženja "Bolji život" osigurali su i novogodišnje paketiće za djecu koja nastavu pohađaju u područnim odjeljenjima u Sućeski, Žutici, Osatu, Osmačama i Podravanju.

Humanitarka Selvedina Mašić-Gušić i organizacija "Bolji život" već duže vrijeme aktivni su na području općine Srebrenica.

U više navrata pružili su podršku vrtiću "Poletarac" Srebrenica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.