open-navfaktor-logo
search
Ponijela je pjesma
Diletantizam nije patriotizam: Karić zastavom BiH na Kozijoj ćupriji crta državnu granicu!?
Kada se prelazi iz bh. entiteta Federacija BiH u bh. entitet Republika Srpska stoje table na kojima piše "Dobrodošli u Republiku Srpsku". 
03.11.2021. u 11:27
get url
text

Također, i kada se iz kantona u kanton prelazi stoje table sa imenom kantona u koji se dolazi. Na granici države Bosne i Hercegovine stoje table također sa nazivom naše zemlje, te državne zastave. 

VEZANI TEKST - Kako Benjamina Karić štiti i gradi državnost BiH?

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, Gradskom vijeću prošlog mjeseca dostavila je prijedlog odluke o davanju saglasnosti za pokretanje procedure realizacije projekta da se na ulazu u Sarajevo postave dva jarbola sa zastavama Bosne i Hercegovine i Grada Sarajeva.

Zastava Grada Sarajeva na jarbolu svakako treba da stoji. I tu nema ničeg spornog. Međutim, čemu zastava države Bosne i Hercegovine? 

Znači li to da tek na Kozijoj ćupriji ili na Vracama počinje država Bosna i Hercegovina? Koliko ovakva jedna namjera ide naruku upravo lideru SNSD-a Miloradu Dodiku koji pod svaku cijenu želi da prikaže kako država Bosna i Hercegovina ne živi u bh. entitetu Republika Srpska i da je ona locirana samo u "političkom Sarajevu". Ili pak pozivima premijera RS-a Radovana Viškovića kolegi u Federaciji BiH Fadilu Novaliću da sjednu i razgovoraju o "definisanju granične linije" između ta dva entiteta unutar države Bosne i Hercegovine.

Kako takvo što mogu vidjeti stranci koji dolaze u našu zemlju u glavni grad BiH? 

Put do pakla popločan je dobrim namjerama, oduvijek je tako bilo. Stoga, gradonačelnica Karić svakako treba dobro da promisli o "patriotskim idejama" prije li nego krene u njihovu realizaciju. S jedne strane djeluju kao diletantizam, ali s druge opasnost, posebno kada se zna da postoje oni koji bi rado da naprave "Republiku Sarajevo" i oni koji će jedva dočekati da zastava Bosne i Hercegovine stoji na ulazu u Federaciju BiH, odnosno Sarajevo čime bi se obilježila granica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.