open-navfaktor-logo
search
Lokalni izbori
DF priprema juriš na dvije sarajevske općine, hoće li kandidati za načelnike biti Čelik i Gratz?
Aktuelni načelnik ove općine Srđan Mandić (Naša stranka) izjavio je prošlog mjeseca kako očekuje da ponovo bude kandidat za načelnika na oktobarskim izborima.
Autor: A. G.-Z.
18.03.2024. u 10:55
get url
text
Dva mjeseca uoči raspisivanja Lokalnih izbora koji bi se trebali održati 6. oktobra ove godine, u Kantonu Sarajevo postoje naznake ko bi se mogao kandidirati za načelnike općina. 
Nezvanično, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH i bivši predsjednik Skupštine KS Mirza Čelik (DF) trebao bi biti kandidat za načelnika Općine Hadžići. Aktuelni načelnik ove sarajevske općine je SDA-ov Hamdo Ejubović.
Čelik je za Faktor kazao kako ne zna hoće li biti kandidat "jer još ništa nije odlučeno na organima stranke".
-  Nominacije još nisu počele dolaziti. Nije se raspravljalo ni o kandidaturama za vijećnike. Što se mene lično tiče, volio bih da se nešto promijeni u Općini Hadžići. Smatram da može puno bolje DF raditi u ovoj lokalnoj zajednici - kazao nam je Čelik.
Kandidat za načenika Općine Centar trebao bi biti federalni zastupnik Dennis Gratz (DF).  On  nam je kazao da se trenutno bavi samo Parlamentom Federacije, te da spomenuta kandidatura nije razmatrana na organima stranke.  
- Oko kandidature za načelnika Općine Centar ne bih ništa komentarisao. U postu sam, neću to uopće da komentarišem i da mislim o tome. Neću da me to opterećuje - poručio je Gratz.
Aktuelni načelnik ove općine Srđan Mandić (Naša stranka) izjavio je prošlog mjeseca kako očekuje da ponovo bude kandidat za načelnika na oktobarskim izborima.
- Očekujem da mi stranka da povjerenje i Trojka, vidjet ćemo da li će se to desiti. Ja sam poprilično ubijeđen da hoće i da ću ja biti kandidat na novim izborima za svoj drugi mandat - kazao je nedavno Mandić za TVSA.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.