open-navfaktor-logo
search
Sve po zakonu
Da li je inspekcija nakon premlaćivanja Enise Klepo kontrolisala hotel u Jablanici?
Enisa Klepo iz Jablanice je djevojka koju je krvnički pretukao njen poslodavac, vlasnik hotela Jablanica, nanijevši joj 1. augusta teške tjelesne povrede, jer je dala otkaz i zatražila svoju zarađenu plaću.
07.08.2023. u 14:12
get url
text

VEZANI TEKST - Enisa Klepo, radnica koju je pretukao poslodavac: Udarao me u glavu šakama

Bosanskohercegovačka javnost je šokirana, region bruji o tome, pa smo u Inspekciji rada pri Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne pomoći Hercegovačko-neretvanskog kantona zatražili informacije da li je inspekcija izašla na teren. Naime, Enisa je u svojim javnim istupima svjedočila kako ona nije bila jedina radnica koja je maltretirana. Mobing, napade, doduše verbalne, od vlasnika hotela trpjeli su i ostali zaposlenici duži period. 

- Bio sam na terenu danas, ali koliko ja znam nismo dobili nikakvu prijavu po ovom pitanju a ni prije nije bilo prijava, koliko ja znam. E sada, da li su kolegice nešto prije radile, ne mogu to komentirati. U vezi sa ovim slučajem koji svi znamo, nama nije došlo ništa službeno još - kazao nam je inspektor Mario Šutalo.

Upitali smo zar ne bi trebali izaći na teren po službenoj dužnosti ili im neko mora naložiti da to urade.

- Mi moramo dobiti zahtjev. Ne treba nam niko naređivati, ali valjda bi bilo logično da nama radnik prijavi, jer stoji u zakonu ko može prijaviti - kazao nam je Šutalo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.