open-navfaktor-logo
search
Solidarnost na djelu
Crveni križ Federacije BiH podijelio 2.150 paketa hrane 
Crveni križ Federacije BiH je tokom mjeseca aprila podijelio 2.150 paketa hrane. Paketi su podijeljeni socijalno ugroženom stanovništvu Federacije BiH, ali dijelom i izbjeglicama iz Ukrajine koje borave u našoj zemlji.
30.04.2022. u 21:01
get url
text
Crveni križ FBiH
Crveni križ FBiH

Crveni križ građanima u potrebi pomaže tokom cijele godine što kroz podjelu humanitarnih paketa to kroz javne kuhinje. Pomoć u ovom mjesecu bila je posebno značajna za nas zbog mjeseca ramazana, ali i blagdana Uskrsa i Vaskrsa. Značajnu pažnju usmjerili smo i na izbjeglice u Ukrajini koje borave u našoj zemlji i tako ćemo i nastaviti – poručio je generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić. 

Najveći dio paketa osiguran je iz vlastitih sredstava Crvenog križa Federacije BiH, dok je preostali dio osiguran uz pomoć naših donatora, Crvenog polumjeseca Turske, Turske agencije za saradnju i kooridnaciju (TIKA) i Coca Cole. 

Inače, svi paketi hrane i higijenski proizvodi distribuirani su preko kantonalnih i gradskih, odnosno, općinskih  organizacija Crvenog križa, prema njihovoj bazi podataka socijalno ugroženih porodica.

Crveni križ Federacije BiH će i dalje, u skladu sa svojom misijom i mandatom, nastaviti pomagati stanovništvu u potrebi.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.