open-navfaktor-logo
search
Blagdan
Članovi Predsjedništva čestitali Hanuku Jevrejima u BiH
Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Željka Cvijanović i Denis Bećirović, povodom jevrejskog blagdana Hanuke uputili su čestitku predsjedniku Jevrejske zajednice u BiH Jakobu Finciju i svim Jevrejima u BiH.
07.12.2023. u 12:01
get url
text

- Vama i svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini s radošću čestitam blagdan svjetlosti Hanuku. Iskreno želim da ovi blagdanski dani donesu obilje mira, uzajamnog poštovanja i sreće. Jevrejska zajednica vjerni je partner svih nas u Bosni i Hercegovini u zalaganju za ostvarivanje jednakosti i ravnopravnosti svih građana.  

Neka i ovaj blagdan bude dodatno nadahnuće u tome da se svi zajedno i odlučno iznesemo sa izazovima, šaljući poruku zajedništva, uvažavanja i pravednosti. Želim vam dobro zdravlje, da blagdanske dane provedete u krugu porodice i prijatelja - navodi se u čestitki Željka Komšića, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

Cvijanović je uputila čestitku svim Јevrejima i jevrejskim općinama u BiH.

- Neka ovaj veliki praznik svjetlosti, koji se slavi u znak sjećanja na slobodu  i u ovim vremenima punim izazova, bude podsticaj na snažnije međusobno razumijevanje i solidarnost. Želim vam da praznik slobode, pobjede i svjetlosti provedete u duhovnom miru i radosti, dobrom zdravlju i porodičnoj sreći. Hanuka Lesimha! Neka je radosna Hanuka - navodi se u čestitki Željke Cvijanović.

- Povodom jevrejskog praznika Hanuke, Vama (predsjedniku Jevrejske zajednice u BiH Jakobu Finciju) i svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini upućujem srdačne čestitke. Želim da i ovaj blagdan osnaži osjećaj zajedništva među građanima i narodima u Bosni i Hercegovini, koja stoljećima baštini multietničnost.

Pripadnici Jevrejske zajednice neodvojivi su dio historije Bosne i Hercegovine i svi zajedno imamo obavezu da i u narednom periodu njegujemo tradiciju multietničkog sklada u našoj zemlji. Od srca vam želim da ovaj jevrejski blagdan provedete u dobrom zdravlju i radosti u krugu svojih porodica, prijatelja i komšija - naveo je u svojoj čestitki Denis Bećirović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.