open-navfaktor-logo
search
Nabrajalo se
Čija snaha radi u Gradskoj upravi, a čiji sin u Općini Centar?
Burna sjednica Općinskog vijeća na kojoj se po drugi put raspravljalo o smjeni načelnika Srđana Mandića iznjedrila je brojne optužbe. 
13.08.2023. u 08:42
get url
text

VEZANI TEKST - Općinsko vijeće Centar ponovo izglasalo opoziv načelnika Srđana Mandića

- Neko je dobro agitovao u gradskoj skupštini da bi Vaša snaha bila zaposlena - kazao je SDP-ov vijećnik Dragan Stevanović svome kolegi Mehmedu Muharemoviću.

Muharemović navodi kako je žena njegovog brata već radila i za vrijeme prethodnih vlasti na tom radnom mjestu.

- Žena mog brata je već gotovo dvije godine radila po ugovoru o djelu u Gradskoj upravi, kada su bile i različite vlasti. Primio je predsjedavajući Suljo Agić, kasnije i Mira Jurić. Ona je sada predala i prošla na Konkursu na istom radnom mjestu na kojem je i radila.

Nije istina da to ima ikakve veze sa posljednjim događajima (opoziv Mandića, op. a.). Oni sada pokušavaju na razne načine da prozivaju. Nije ona naprasno jučer primljena – naveo je Muharemović u izjavi za Faktor.

Potom je ustvrdio kako je i načelnik Srđan Mandić zaposlio sina Dragana Stevanovića, vijećnika u OV Cenar i Gradskom vijeću.

- Da li radi volonterski ili kao pripravnik, ne znamo. Ali znamo da radi tu i da je sin Stevanovića. Tako je i krenulo što je, čini mi se kolega Muminović (Đenan), to spomenuo i onda su oni krenuli iz nekog revolta da nabrajaju ko je bio zaposlen - kaže je Muharemović.

Naime, na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Centar na kojoj je potvrđen opoziv načelnika Mandića, SDP-ov vijećnik Dragan Stevanović poručio je vijećnicima NiP-a kako bi bilo fer da obavijestite svoje partnere da izlaze iz koalicije i da formiraju drugu, a potom je nabrajao:

- Ja ima prijatelje u SDA, NiP-u, SBiH-u, Našoj stranci i dobivam vaše prepiske. Stevanović nije dobio zastupnike, ne prima enormnu plaću u skupštini grada, njegov sin nije zaposlen u općini, Džeka Muminoviću. Ali Vaša supruga jeste i predsjedavajući je oblijetao načelnika dok nije unaprijeđena. I Vaš brat, Muharemoviću, jeste. Neko je dobro agitovao u gradskoj skupštini da bi Vaša snaha bila zaposlena. I od jedne vijećnice kćerka radi ovdje kao volonter, što ja zdušno podržavam, pa i nečiji tata radi ovdje. Sramotne su to činjenice koje koristite u političkom obračunom u obračunu sa svojim političkim protivnicima. O racionalnosti ovog poteza neću da govorim, o doslijednosti. Prije mjesec dana, prije bez skoro ijedne primjedbe, ste glasali za izvještaj načelnika i organa uprave - kazao je Stevanović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.