open-navfaktor-logo
search
Sto dana Vlade KS
Čengić: Nula usvojenih zakona i strategija, pokušava se smanjiti skupštinska većina izbacivanjem partnera
Irfan Čengić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH oglasiom se povodom 100 dana rada Vlade Kantona Sarajevo. 
03.07.2023. u 21:59
get url
text

- Zasjedanje Skupštine KS i 100 dana Vlada Kantona Sarajevo je iza nas. Smatram da je Vlada KS radila solidan posao i dalje ima moju punu podršku. Posebno se ističe nekoliko ministara koji vrijedno rade na realizaciji svih naših obećanja. Sa druge strane nisam zadovoljan podrškom stranaka i Skupštine KS ovoj Vladi. To najbolje pokazuje neusvojen Program rada Skupštine i Vlade, nula usvojenih zakona i strategija u ovih 100 dana.

U ovom periodu opozicija vrijedno radi na rušenju Vlade KS i to je njen posao. Međutim radi se i unutar koalicije na usporavanju realizacije političkih dogovora i pokušava se smanjiti skupštinska većina izbacivanjem partnera, što smatram da nije mudro.

Opozicija će nastaviti svoj posao, ali pozivam političke stranke i kolege zastupnike u skupštinskoj većini, da sav fokus i snagu prebacimo na podršku Vladi KS, provođenju dogovora i krenemo u snažno u proces usvajanja programa, zakona i strateških dokumenata.

U ovih 100 dana sam ponosan na rad i saradnju i korodinaciju ministara iz SDP-a sa Klubom zastupnika SDP-a, rezultati te koordinacije se vide na realizaciji konkretnih projekata. Na današnjem zasjedanju Skupštine KS smo usvojili Program uređenja građevinskog zemljišta i realizacije kapitalnih investicija, kao i važna Odluka bitne za ljude u MZ Mošćanica - napisao je Čengić na društvenim mrežama. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.