open-navfaktor-logo
search
Raste broj kandidata
Čampara ga prvi predložio: Muzur odgovorio da li bi prihvatio da bude premijer KS
Govoreći o tome da li će prihvatiti poziciju premijera Kantona Sarajevo, načelnik sarajevske Općine Ilidža Nermin Muzur je kazao da je "zahvalan svim ljudima koji su ga predložili, međutim smatra da je rano govoriti o tome".  
20.10.2022. u 14:31
get url
text

- Ukoliko se većina složi u ovim demokratskim procesima da sam ja taj koji treba da vodi procese, naravno da ja neću kočiti taj proces. Trebamo prvo sačekati rezultate izbora, pa govoriti o kandidatima za premijera. Nadam se da će novi premijer biti najbolji za građane, najbolje služiti građanima Kantona Sarajevo i imati najbolje rezultate na kraju mandata - kazao je Muzur.

VEZANI TEKST - Ko bi mogao biti premijer KS nakon izbora i ko se već "nudi" za tu poziciju?

Muzurov stranački kolega iz Naroda i pravde Aljoša Čampara prvi je iskazao želju da načelnik Ilidže bude novi premijer Kantona Sarajevo.

- Ja preferiram da to bude Nermin Muzur kao uspješan načelnik i jedan od najuspješnijih u Bosni i Hercegovini - naglasio je Čampara.

Kantonalni odbor SDP-a Sarajevo ima svog kandidata a to je Adnan Šteta, ministar saobraćaja u aktuelnoj Vladi KS. Pored toga tu je i načelnik Novog Grada Semir Efendić, Starog Grada Ibrahim Hadžibajrić, dok drugi smatraju da ipak treba ostati Edin Forto iz Naše stranke. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.