open-navfaktor-logo
search
Svake večeri
Bogat programski sadržaj: BiR televizija donosi zanimljive priče o doživljaju ramazana
U emisiji Poruka vjere, poruka dobra BIR televizija će s eminentnim gostima obrađivati različite aktuelne teme
Fena
10.03.2024. u 16:16
get url
text
Ramazan na BIR Televiziji
Ramazan na BIR Televiziji
FOTO: Fena
Tokom ramazana BIR televizija će gledateljima širom zemlje prirediti bogat programski sadržaj, među kojim će prikazati aktuelne priče o doživljaju ramazana.
Svake večeri, u terminu neposredno nakon iftara, u emisiji Poruka vjere, poruka dobra BIR televizija će s eminentnim gostima obrađivati različite aktuelne teme s više aspekata.
Bit će svevremenskih tema o ibadetima, Božijoj milosti, razumijevanju šerijata i svekolikim blagodatima, uz pojašnjavanje, propitivanje pa i kritiku na vlastiti račun, ali i različitih aktuelnih društvenih tema, poput korupcije, socijalne politike, kadroviranja, obrazovnog sistema, (ne)pravde, a sve to kroz prizmu islama.
Posljednje minute pred iftar bit će upotpunjene zanimljivim temama i interesantnim gostima iz svih krajeva naše domovine, a BIR TV donosi priče o njihovom doživljaju ramazana, načinu na koji žive i prakticiraju ramazanske običaje, o porodici, tradiciji, komšiluku...
Ovog ramazana pod autorskom palicom Maida Dizdarevića i Sanela Zukića BIR TV donosi tople priče iz džemata širom domovine u serijalu Džemat - srce zajednice.
O tome da li, kako i koliko Mijenja li nas vjera iz noći u noć, na temelju praktičnih životnih prilika i situacija, na osebujan način govorit će mr. Izet-ef. Čamdžić.
Kroz tumačenje hadisa Božijeg poslanika Muhammeda s.a.v.s. profesor Zuhdija Hasanović u serijalu „Snaga duhovnosti“ će govoriti o najvažinijm temama koje se odnose na naš život i boravak na ovom, ali i budućem svijetu.
Svoj doprinos raznovrsnosti i kvalitetu programa BIR TV ove će godine dati i hafiz Nedim Botić i hafiza Amina Mujela- Botić. U fokusu njihovih besjeda bit će naše duhovno srce, kao centar i izvor naše duhovnosti.
- Osim navedenih sadržaja, koji su tek dio bogate programske ponude ovogodišnjeg ramazanskog programa BIR TV, gledaoci će imati priliku svakodnevno u predikindijsko vrijeme pratiti tradicionalnu ramazansku mukabelu, premijerno izdanje serije Putnik, niz zanimljivih dokumentarnih sadržaja o najpoznatijim džamijama u islamskom svijetu, serijal Velikani tesavvufa, pripremat ćemo Ramazansku sofru, družiti se uz Velikane sevdaha i najpoznatije izvođače ilahija i kasida - poručili su sa BIR televizije.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.