open-navfaktor-logo
search
Srijeda 5. juli
BKC Tuzla: Promocija knjige "Ubijeni i protjerani" prof. dr. Seada Selimovića
U okviru programa "Dani sjećanja na genocid u Srebrenici" Centar za istraživanje moderne i savremene historije Tuzla, Arhiv Tuzlanskog kantona i Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona organiziraju promociju knjige prof. dr. Seada Selimovića "Ubijeni i protjerani–promjene u etničkoj strukturi stanovništva Bosanskog podrinja od 1991. do 2013. godine pod utjecajem rata protiv Bosne i Hercegovine".
04.07.2023. u 22:34
get url
text

Osim autora, o knjizi će govoriti i prof. dr. Senaid Hadžić, prof. dr. Izet Šabotić i mr. Jasmin Jajčević i moderator mr. Omer Zulić.

Promocija će se održati u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona sutra 5. jula s početkom u 19 sati.

Prof. dr. Sead Selimović rođen je 1963. godine u Babinoj Luci, općina Kalesija. Magistrirao je i doktorirao na Filozofskom fakultetu u Tuzli. Redovni je profesor Odsjeka za historiju Filozofskog fakulteta u Tuzli. Objavio je desetke stručnih i naučnih radova. Autor je izložbi, član redakcije časopisa za historiju Saznanja, časopisa Arhivska praksa i Historijska misao.  Glavni je i odgovorni urednik časopisa Historijski pogledi, čiji je izdavač Centar za istraživanje moderne i savremene historije Tuzla.

Do sada je objavio knjige "Pedeset godina Arhiva u Tuzli: (1954-2004)", "Tuzlanski kraj 1851. – 1991. Demografske i socijalne promjene", "Kultura i tradicija u Bosni i Hercegovini. Višemilenijski kontinuitet", "Sto petnaest godina Gimnazije "Meša Selimović" u Tuzli", "Za jedinstveno domovine i slavu dinastije: Školstvo u Bosni i Hercegovini za vrijeme Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca"...

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.