open-navfaktor-logo
search
Susreti
Bećirović s ambasadorom Palestine: Ubijanje nedužnih civila i nasilje neprihvatljivi su za BiH
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je s ambasadorom Države Palestine u BiH Rezekom Namurom (Rezeq Namoora) o trenutnoj situaciji na Bliskom istoku.  
19.10.2023. u 16:28
get url
text

Ambasador Namura zahvalio se Bećiroviću na državničkom ponašanju i stavovima, kao i na hrabroj i moralno ispravnoj politici. On je naglasio da narod Palestine cijeni odgovorne stavove Bećirovića.

Tokom razgovora Bećirović je izrazio duboko saučešće porodicama žrtava, narodu Palestine i predsjedniku Države Palestine Mahmudu Abasu (Mahmoud Abbas) zbog brojnih nevinih žrtava u Gazi. Ponovo je osudio brutalni napad na Al-Ahli Arabi Baptist bolnicu u Gazi u kojem su ubijeni nevini civili, među kojima je i veliki broj djece i žena.

Bećirović je najoštrije osudio ubijanje nedužnih civila i u svim prethodnim napadima na Bliskom istoku, a što je i javno saopćio 8. i 18. oktobra 2023. godine. Ubijanje nedužnih civila, nasilje i svaki oblik terorizma neprihvatljivi su za Bosnu i Hercegovinu.

- Iznio je opredjeljenje BiH za rješavanjem svih sporova mirnim putem, uz poštovanje načela međunarodnog prava. Bosna i Hercegovina podržava sve konstruktivne napore koji se čine u pravcu mirnog okončanja sukoba na Bliskom istoku, uspostavljanja trajnog mira i stvaranja dvije države, Izraela i Palestine- saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.