open-navfaktor-logo
search
Saopćenje MVP-a
Ambasador BiH u Sloveniji Dario Novalić predao akreditivna pisma predsjednici Pirc Musar
Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sloveniji Dario Novalić predao je danas akreditivna pisma predsjednici Republike Slovenije Nataši Pirc Musar. Svečana ceremonija predaje akreditivnih pisama održana je u Predsjedničkoj palači Republike Slovenije, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine. 
09.08.2023. u 16:12
get url
text
Dario Novalić, ambasador BiH, Slovenija
Dario Novalić, ambasador BiH, Slovenija

- Predsjednica Pirc Musar zaželjela je dobrodošlicu ambasadoru Novaliću i izrazila uvjerenje da će se dosadašnja dobrosusjedska i uspješna bilateralna saradnja između Republike Slovenije i Bosne i Hercegovine, u svim aspektima, i dalje razvijati i jačati. Predsjednica je također izrazila zainteresiranost Slovenije da kroz sve moguće mehanizme i bilateralne dogovore pomogne Bosni i Hercegovini na njenom euroatlanskom putu, naglašavajući da je interes Slovenije da Bosna i Hercegovina i cijela regija što prije postanu dijelom Evropske unije.

Ambasador Novalić se zahvalio na dobrodošlici i izrazima podrške  Bosni i Hercegovini i njegovom budućem radu navodeći da je što brže i kvalitetnije ispunjavanje uslova i obaveza Bosne i Hercegovine na putu ka članstvu u Evropskoj uniji neupitan vanjskopolitički prioritet Bosne i Hercegovine i da o tome postoji apsolutni konsenzus kod svih relevantnih političkih faktora u našoj zemlji - navodi se u saopćenju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.