open-navfaktor-logo
search
Ko im udara na reputaciju
Aerodrom Sarajevo negira: U tanku EOL petrola nema goriva, nije moglo ni doći do curenja
EOL petrol nelegalno posluje na Međunarodnom aerodromu Sarajevo i postavio je rezrevoar bez dozvole iz kojeg je iscurilo gorivo koje može uzrokovati ekološku katastrofu, informacija je koju je uz fotografije rezervoara poslao redakciji Faktora jedan od čitalaca.  
28.10.2023. u 08:28
get url
text
Aerodrom Sarajevo
Aerodrom Sarajevo

Na pitanje o čemu se radi iz Aerodroma Sarajevo su odgovorili da to nije tačno.

Uz čuđenje "zbog potpuno neutemeljenih i netačnih informacija", te konstataciju da te informacije dostavljaju "zlonanamjerni izvori sa ličnim interesima" koji imaju "za cilj rušenje ugleda i reputacije Međunarodnog aerodroma Sarajevo", u pisnom odgovoru iz Aerodroma Sarajevo naveli su da trenutno u tanku koji je u vlasništvu kompanije EOL petrol nema goriva, tako da nije moglo ni doći do curenja.

- Također potpuno je pogrešna informacija o nelegalnom poslovanju kompanije EOL petrol na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Svi korisnici prostora aerodroma, pa tako i kompanija EOL Petrol posluju u skladu sa potpisanim ugovorom, kojim su se obavezali da će primjenjivati sve zahtjeve iz standarda i dozvola Međunarodnog aerodroma Sarajevo, kako sa sigurnosnog aspekta tako i sa aspekta zaštite okoliša. Poslovanje EOL Petrola na Međunarodnom aerodromu Sarajevo bilo je i predmetom inspekcijskog nadzora, te je nalaz potpuno uredan – odgovorila je Belma Čureković, stručna saradnica za komunikacije i informisanje Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.