open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 28. kolo
Derbi začelja u Konjicu, Željo bez prava na kiks protiv Širokog Brijega
AUTOR: Faktor
23.04.2024. u 08:21
get url
text
Vanredno, 28. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu igra se danas i sutra, a očekuje nas nekoliko zanimljivih duela, kako u borbi za vrh tabele i mjesta koja vode u Evropu, tako i za opstanak.
Dvodnevni pogram počinje derbijem u borbi za opstanak u kojem će snage odmjeriti Igman i GOŠK. Tim iz Konjica u posljednja dva kola osvojio je tek bod i to na način da je bez trijumfa ostao u posljednjim sekundama meča sa Posušjem. Očito je to ostavilo posljedice na izabranike Edisa Mulalića koji su potom izgubili protiv Širokog Brijega.
S druge strane, tim iz Gabele vezao je dvije pobjede i zaplovio je u luku spasa. Eventualnim trijumfom u Konjicu ekipa GOŠK-a bi napravila veliki korak u borbi za opstanak.
Od 18 sati u Modriči će bitku za Evropu voditi Velež i Sloga. Mostarci su u dosta boljoj poziciji, trenutno su treći na tabeli i u slučaju pobjede već mogu razmišljati o protivnicima u Konferencijskoj ligi. S druge strane, Sloga je zaredala sa porazima (pet u posljednjih šest utakmica u kojima nisu postigli ni gol) i izabaranici Vlade Jagodića pokušat će prekinuti crni niz.
Derbi dana na Grbavici će od 20.30 sati igrati Željezničar i Široki Brijeg.
Plavim su bodovi potrebni u borbi za opstanak i svaki kiks, posebno pred domaćim navijačima, bio bi korak prema Prvoj ligi Federacije BiH. Nakon prošlosedmičnog poraza od Posušja došlo je i do promjene na klupi Želje. Bruno Akrapović je dobio otkaz, a naslijedio ga je Dino Đurbuzović.
Sve utakmice 28. kola PLBiH bit će emitovane u direktnom prijenosu na kanalima Arena Sport TV.
Parovi, sudije i satnica 28. kola PLBiH
utorak, 23. april
Igman - GOŠK (Dragan Kesić, 16 sati)
Velež - Sloga (Haris Halkić, 18 sati)
Željezničar - Široki Brijeg (Aleksandar Njegomirović, 20.30 sati)
srijeda, 24. april
Zvijezda 09 - Tuzla City (Mateo Musa, 16 sati)
Borac - Posušje (Sabrija Topalović, 18 sati)
Zrinjski - Sarajevo (Irfan Peljto otkazao,  20.30 sati)
Standings provided by Sofascore
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.