open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo TK
Sudu upućen prijedlog za pritvor ocu dječaka koji je teško ranio nastavnika
Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona uputilo je jutros prijedlog Općinskom sudu u Lukavcu za određivanje jednomjesečnog pritvora ocu dječaka iz Lukavca koji je u srijedu pucao u nastavnika u Osnovnoj školi Grad Lukavac. 
16.06.2023. u 13:15
get url
text

Kako je saopćilo Tužilaštvo TK, otac je osumnjičen za krivična djela zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika, te za krivično djelo neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja i bitnih dijelova za oružje.

- Protiv osumnjičenog je otvorena istraga te ga je postupajući tužilac sinoć ispitao u vezi sa krivičnim djelima koji mu se stavljaju na teret - naveo je portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović. 

Dječak je, podsjetimo, u srijedu oko 9 sati, donio pištolj u školu, a zatim ispalio nekoliko hitaca u pravcu Nedima Osmanovića, nastavnika Engleskog jezika i zamjenika direktora te škole.

Nastavnik je zadobio po život opasne povrede i zbrinut je na UKC-u Tuzla, na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju. 

Dječak je jučer prebačen u jednu od psihijatrijskih ustanova van TK i bit će podvrgnut daljoj psihološkoj i psihijatrijskoj procjeni.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.