open-navfaktor-logo
search
UKC Tuzla
Nastavnik Nedim Osmanović u kojeg je u Lukavcu pucao učenik stabilan i komunikativan
Nastavnik Nedim Osmanović, koji je ranjen u pucnjavi 14. juna u Osnovnoj školi Lukavac Grad u Lukavcu, trenutno je stabilno, a i dalje je na odjelu intenzivne njege, kazao nam je Eldar Šehić iz Službe za komunikacije Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.
19.06.2023. u 12:48
get url
text

VEZANI TEKST - Sud u Lukavcu odredio pritvor ocu dječaka koji je teško ranio nastavnika

- On je stabilan, komunikativan. Liječenje trenutno ide svojim tokom - dodao je Šehić.

Osmanović, koji je obavljao funkciju i zamjenika direktora u ovoj školi, ranjen je u predjelu vrata. Na njega je više hitaca ispalio maloljetni učenik i jednim hicem ga je ustrijelio.

Nastavnik je po prijemu u UKC reanimiran, obavljene su dijagnostičke procedure prije ulaska u operacionu salu i podvrgavanja hitnom operativnom zahvatu koji je obavljen na Klinici uha, grla, nosa i hirurgiju vrata i glave, a tokom operacije je još jednom reanimiran.

Općinski sud u Lukavcu odredio je pritvor ocu dječaka koji je osumnjičen za krivična djela zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika, te za krivično djelo neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja i bitnih dijelova za oružje.

Četrnaestogodišnjak iz Lukavca, koji je teško ranio nastavnika, izmješten je iz TK, te smješten u jednu od odgovarajućih medicinskih ustanova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.