open-navfaktor-logo
search
Hollywood
Zbog izgleda rizikuju zdravlje: Šta su jele slavne dame kako bi bile lijepe i zgodne
Mnoge nisu svjesne posljedica koje izgladnjivanje ili niskokalorični jelovnici uzrokuju nakon što im se osoba podvrgne
16.05.2019. u 17:04
get url
text

Kako bi u svakom trenutku izgledale besprijekorno mnoge slavne dame ne libe se pribjeći vrlo često rigoroznim rješenjima.  Iako u većini slučajeva takva rješenja nisu zdrava, a ni dugoročna, mnoge holivudske zvijezde rijetko na to obraćaju pažnju.

Mnoge nisu svjesne posljedica koje izgladnjivanje ili niskokalorični jelovnici uzrokuju nakon što im se osoba podvrgne.

Evo samo nekoliko talvih primjera:

Natalie Portman da bi postigla izgled prave balerine, organizam je podvrgla izgladnjivanju. Slavna glumica je za vrijeme snimanja filma, koje je trajalo skoro godinu, jela samo bademe i mrkvu.

Kako bi izgubila višak kilograma, kojem je genetski sklona, Beyonce je konzumirala samo tečnu hranu i za tri sedmice izgubila devet kilograma. Ljekari upozoravaju da je ekstremno nizak unos kalorija, za koji se odlučila Beyonce veoma opasan za organizam.

Izgled Demi Moore rezultat je neumjerenog vježbanja i niskog unosa kalorija, što ju je dovelo do ozbiljnog poremećaja u prehranu.

Zbog brojnih obaveza, snimanja televizijskih emisija, pisanja knjiga i brige o porodici, Tori Spelling "spas" je pronašla u dijeti. Ali, kako ističu stručnjaci, dijeta nije rješenje problema. Bilo da smršate ili ne, vaš partner, posao i život i dalje su tu. Gubitak kilograma ne donosi velike promjene, a drastičan samo stvara nove probleme.

Reese Witherspoon, nakon porođaja, okrenula se popularnoj prehrani koja se temelji na dječijoj hrani, kako bi skinula višak kilograma koje je dobila tokom trudnoće. Proces je jednostavan - kašasta hrana se lako vari, a veličine obroka garantuju da se nećete prejesti.

Anne Jacqueline Hathaway morala se riješiti kilograma zbog jedne filmske uloge. Budući da je njen lik neuhranjena fabrička radnica, poznata glumica bila je na dijeti koja podrazumijeva unos samo 500 kalorija. Jela je dvije porcije suhih zobenih pahuljica, nekoliko rotkvica i malo humusa.

Christina Aguilera često ističe da se neobično hrani kako bi besprijekorno izgledala. Pjevačica svakodnevno konzumira nešto hrskavo, mekano, vruće i hladno. Hranu također, kategoriše da bude iste boje.

Nicole Kidman morala je držati prilično tešku dijetu kako bi brzo mogla da se vrati na filmsko platno. Njena prehrana sastojala se od jednog tvrdo kuhanog jaja za doručak, jednog za ručak i dva za večeru. Takva prehrana, prema riječima stručnjaka, je nezdrava i neuravnotežena, jer podrazumijeva nedovoljan unos vitamina. Međutim, Nicole je uz ovu dijetu izgubila više kilograma nego što je očekivala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.