open-navfaktor-logo
search
Crveni tepih
Ovo su najbolje odjevene dame sa dodjele Oscara
Blještavih haljina ni ove godine nije nedostajalo
Faktor
11.03.2024. u 16:56
get url
text
Crveni tepih sa dodjele Oscara
Crveni tepih sa dodjele Oscara
FOTO: LAVANGUARDIA/YOUTUBE/SCREENSHOT
Na crvenom tepihu Dolby teatra u Los Angelesu, tokom 96. dodjele nagrade Oscar, brojne dame briljirale su u elegantnim kreacijama crne boje, a jednu od najboljih imala je zvijezda filma "Maestro", glumica Carey Mulligan.
Blještavih haljina ni ove godine nije nedostajalo, a glumica Gabrielle Union odjenula je čak dvije i postala jedna od najvećih modnih zvijezda večeri.
Ovo su neke od najbolje odjevenih dana:
Carey Mulligan
Zvijezda filma "Maestro" kanalizirala je stari holivudski glamur u ovoj prilagođenoj Balenciaginoj haljini, kreaciji Gruzijca Demne Gvasalije nastaloj prema originalnom dizajnu Cristobala Balenciage iz njegove haute couture kolekcije za sezonu jesen/zima 1951. godine.
Mulligan je uparila haljinu sa opernim rukavicama za dodatnu dozu glamura i naušnicama Freda Leightona koje su isticale stare dijamante brušene u rudniku, ukupne težine 20 karata.
Jennifer Lawrence
Poput ikone stila Zendaye, 33- godišnja Lawrence na oskarovski crveni tepih donijela je duh starog Hollywooda, u tačkastoj haljini bez naramenica brenda Dior.
Zendaya
Nakon niza futurističkih izdanja na nedavno završenoj promo turneji filma "Dina: Drugi dio", nova ikona stila Zendaya zapanjila je pojavom na oskarovskom crvenom tepihu u Armani Privé haljini na jedno rame, izrađenoj od luksuzne starinske ružičaste svile na kojoj se isticao izvezeni motiv palme.
Gabrielle Union
Bogatstvo dramatičnih crnih haljina na crvenom tepihu dodjele Oscara išlo je u prilog glumici Gabrielle Union, jer se prekrasno isticala u svjetlucavoj haljini Caroline Herrere - izdanju koji je zapravo kombinacija dvije haljine koje je Union odlučila spojiti kako bi stvorila look koji je slojevit i skulpturalan.
Margot Robbie
Najveće iznenađenje večeri na crvenom tepihu priredila je zvijezda filma "Barbie". Suprotno svim očekivanjima, na novoj dodjeli Oscara pojavila se u crnini, istaknuvši je svjetlucavom haljinom bez naramenica s potpisom Versacea.
Njen modni odabir, u potpunoj suprotnosti sa estetikom barbiecore, uspio je izazvati veliku pažnju, ali i zaraditi titulu "nove osvetničke haljine".
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.