open-navfaktor-logo
search
Zdrava koža
Napravite domaće ljetne maske za lice
Za masku koja djeluje kao botoks potrebno vam je jedno bjelance, pola kašike sok aod limuna i pola kašike kokosovog ulja
25.06.2019. u 11:25
get url
text

Ljeti je koži također potrebna hidratacija i posebna njega. Suho vrijeme, jaka toplota, a ukoliko ste bili na ljetovanju i so iz mora također isušuje kožu. Ljeti je zbog toga neophodno raditi piling lica i stavljati maske.

Pokušajte uz samo nekoliko sastojaka iz svog domaćinstva napraviti odgovarajuću masku i uljepšajte svoj izgled.

Maska protiv bora

Za masku koja djeluje kao botoks potrebno vam je jedno bjelance, pola kašike sok aod limuna i pola kašike kokosovog ulja.

Sve ove sastojke pomiješajte i nanesite ih na lice. Nakon desetak minuta se umijte.

Vitaminska maska

Kako biste hidratizirali kožu i nahranili je napravite masku od pola jabuke i jednog kivija.

Kivi izgnječite i narendajte pola jabuke, smjesu nanesite na lice, vrat i dekolte, ostavite da se suši maksimalno 20 minuta a potom isperite vodom.

Maska za sjaj

Ova maska će vašoj koži pružiti sjaj i hidrataciju. Za masku vam je potrebno pola banane, jedna kašika soka od narandže i jedna kašika meda.

Izgnječite pola banane i dodajte sok on narandže i med. Nanesite na lice i ostavite da djeluje oko 15 minuta, nakon toga isperite mlakom vodom.

Maska za suhu kožu

Ukoliko imate suhu kožu napravite ovu masku za osjećaj svježine. Jednu kašiku pavlake, jedan žumanjak i pola kašike ljevenih zobenih pahuljica.

Pomiješajte sve sastojke i nanesite na čistu kožu lica. Masku ostavite na licu oko 15 minuta.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.