open-navfaktor-logo
search
Životni prostor
Ovo su trendovi koji će dominirati u svijetu enterijera tokom 2020. godine
Upotpunite trpezariju i namještaj u dnevnom boravku prekrivačima i tepisima koje bi inače postavili na terasu
27.09.2019. u 08:18
get url
text

Kako biste imali moderan životni prostor, u njega trebate neprestano unositi promjene i detalje prema najnoviji trendovima.

Ako niste uspjeli na internetu ili u specijaliziranim časopisima pronaći šta će to biti moderno u uređenju enterijara tokom 2020. godine, evo nekoliko trendova koji će dominirati modernim enterijerima.

Kuhinjski ormarići u dvije različite nijanse

Vrlo popularni u 2020. godini bit će ormarići u dvije različite nijanse. Za gornje ormare izaberite bijelu ili neutralnu boju, a za donje ormariće birajte drvene tonove ili tamnije boje kako bi vaša kuhinja se bolje isticala.

Vanjski materijali se koriste za unutrašnje

Tkanine koje koristimo za eksterijere postaje sve teže razlikovati od tradicionalnih tkanina koje koristimo za enterijere. Upotpunite trpezariju i namještaj u dnevnom boravku prekrivačima i tepisima koje bi inače postavili na terasu.

Boja čelika za aparate

Crni nehrđajući čelik bit će vrlo popularan ove godine, posebno njegova boja. U anketi koju je proveo Houzz, dvije trećine ispitanika bi se radije odlučilo zamijeniti sjajne srebrene aparate tamnijom bojom.

Ekstra veliki formati pločica

Veliki formati pločica također će biti popularni u 2020. Iako su skuplje od klasičnih pločica koje možemo naći raznih veličina, velike pločice lakše je postaviti i otvaraju prostorije u domu. Stoga imajte to na umu prilikom izgradnje kuće.

Bidei

Ako još uvijek nemate bide u kupatilu evo prilike. U prodaji je dostupno više vrsta i lako ćete pronaći onaj koji se uklapa u već postojeći dizajn vašeg kupatila, a da ne ulažete u veće investicije.

Duboke kuhinjske ladice

Jednostavnije skladištenje i više prostora omogućit će vam duboke ladice koje se smještaju u niže elemente. Umeci i organizatori lakše će organizirati bilo koju ladicu nego police i dostupni su u raznim oblicima i veličinama, za tave, posuđe, tegle, a postoje čak i “pametne opcije za duboke kutne ladice i one ladice koje nam nisu baš na domet.

Tradicionalne trpezarije

U većini domova ćete pronaći određen odvojen prostor za posebne obroke. Mnoštvo modernih trpezarija zamijenit će tradicionalne koje odišu toplim žutim svjetlom, lusterom iznad stola i drvenim detaljima.

Podno grijanje

Podno grijanje do sada je bilo popularno samo u kupatilima, ali ako živite u području gdje je pretežno hladno, razmislite o investiciji podnog grijanja u cijelom domu, čak i hodniku.

Kuhinjski otok

Kuhinjski otoci pružaju dodatni radni prostor, dodatno mjesto za skladištenje, prostor za sjedenje i više od toga. Ako imate prostora u kuhinji priuštite sebi radni otok koji će se uklopiti u ostatak vaše kuhinje jer oni postaju vrlo značajni i popularni u modernim kuhinjama.

Recite zbogom tehnologiji u dnevnim boravcima

Dnevni boravci su za porodicu i ako ste porodica koja nakon užurbanog radnog dana dolazi kući odmoriti se i predahnuti, recite zbogom tehnologiji u svom dnevnom boravku. Radije se odlučite za modernu policu sa knjigama.

Aluminijska stolarija

Investiranje u kvalitetnu i čistu aluminijsku stolariju bit će veliki plus. Čiste linije ove vrste stolarije svaki dom će učiniti modernim i zadržavati hladnoću vani tokom zimskih dan, a vrućinu u ljetnim mjesecima.

Otvorene kuhinje

Pojam otvorene kuhinje postao je vrlo popularan u 2018. godini i nastavlja svoju popularnost i u 2020. Otvorena kuhinja puna je polica umjesto klasičnih gornjih elemenata, što joj daje poseban izgled prividno većeg prostora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.