open-navfaktor-logo
search
Jeste li znali
Potrebna su vam samo dva prsta i 20 sekundi da biste znali je li čokolada koju jedete prava
Da li je čokolada kvalitetna znat ćete i prilikom lomljenja, jer kod kvalitetnog slatkiša čut će se glasan zvuk, dok će se ona druga početi mrviti
AUTOR: Faktor/Danas.hr
01.04.2024. u 10:31
get url
text
Obratite pažnju i na brzinu topljenja čokolade
Obratite pažnju i na brzinu topljenja čokolade
Čokolada je mnogima najomiljeniji slatkiš. No na tržištu je ogroman broj raznih varijanti i marki ovog slatkiša. Neke čokolade su prave, ali je veliki broj i onih koje nisu.
Kako onda znate - konzumirate li pravu ili lažnu čokoladu?
Postoje razni trikovi pomoću kojih možete saznati je li čokolada koju ste kupili kvalitetna ili nije.
To ovisi o načinu na koji se lomi, kao i o zvuku koji proizvodi, piše Danas.hr.
Prilikom lomljenja kvalitetne čokolade čut će se glasan zvuk, dok će se nekvalitetna čokolada početi mrviti.
Obratite pažnju i na brzinu topljenja čokolade.
Čokolade s većim postotkom kakao maslaca tope se među prstima jer kakao maslac ima nisku temperaturu topljenja.
Dobra čokolada se ne topi odmah.
Ako je čokolada prava, ne smije vam se topiti u rukama prvih dvadesetak sekundi, a ima još jedna zanimljiva stvar: pokušajte začepiti nos i pojesti čokoladu. Kada vam se počne topiti u ustima, sklonite prste s nosa i osjetit ćete intenzivniji okus čokolade.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.