open-navfaktor-logo
search
Učinak Vlade KS
Zolj: Nije mi važno ko će presijecati vrpce, važni su započeti projekti
U potpunosti sam zadovoljan onim što sam uradio, s obzirom na stanje koje sam zatekao kada sam preuzeo dužnost od bivšeg premijera Elmedina Konakovića, kaže Zolj
18.09.2018. u 14:27
get url
text

Nakon što je u aprilu ove godine preuzeo dužnost premijera Kantona Sarajevo, Adem Zolj se osvrnuo na pauzi sjednice Skupštine KS na ono što je Vlada KS pod njegovim rukovodstvom uradila za ovaj kratki period.

- Mislim da smo dosta toga uradili. Ostat će neki projekti koje smo počeli i nastavit će se raditi iduće godine. U potpunosti sam zadovoljan  onim što sam uradio, s obzirom na stanje koje sam zatekao kada sam preuze dužnost od bivšeg premijera Elmedina Konakovića. Kao inženjer operativac očekivao sam mnogo projekata i tenderskih procedura, koji su već bili pripremljeni, ali od toga nije bilo ništa. Tek sam od aprila krenuo sa objavljivanjem tendera i započinjanjem novih projekata i sada se završava ta procedura. Sada se može početi sa rekonstrukcijom tramvajske pruge, početi s radovima na Prvoj transferzali. Sve ovo je trebalo biti završeno, a tek će se početi raditi - kazao je Zolj.

Kada je preuzimao dužnost, Zolj kaže, nadao se štrajkovima, ali nikako u ovom obliku, odnosno velikom broju štrajkova. Kaže da rješavaju te štrajkove, ali na realan način i Vlada će prihvatiti sve za šta se ponude argumenti. 

- Nisam zadovoljan realizacijom nekih projekata, koji su veoma usporeni. Nije mi važno ko će presijecati vrpce na projektima koje smo započeli u mom mandatu. Važno je da se ti projekti što prije realizuju – kazao je Zolj novinarima na pauzi sjednice Skupštine KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.